ARHIVA VESTI
     
 
Prekinut štrajk glađu u Fabrici vagona Kraljevo. Razgovori u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.


PREGOVORI KAO REŠENJE




14.12.2009.
Uvažavanje zahteva Štrajkačkog odbora od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, tačnije državnog sekretara Nebojše Ćirića, rezultirali su da radnici FVK koji su u višednevnom štrajku glađu prekinu ovu iznuđenu i nadasve opasnu aktivnost po zdravlje samih štrajkača. Isto ovo Ministarstvo je FVK-u obezbedilo značajne poslove za Železnicu Srbije i poslodavac je bio u obavezi da za te poslove zaposlenima isplati zarade i sve druge prinadležnosti proizašle iz Zakona i Kolektivnog ugovora.
Štrajkački odbor i Industrijski sindikat FVK su poslali jasna upozorenja da većinski vlasnik Azov impeks ne poštuje odredbe Kupoprodajnog ugovora, zakone Srbije i Kolektivni ugovor kod poslodavca. Ohrabruje i izjava predsednika Srbije Borisa Tadića da poslodavci moraju ispunjavati svoje obaveze prema zaposlenima i da će država Srbija preduzeti mere da se takvi poslodavci „disciplinuju“.
Sutrašnji razgovor štrajkača i državnog sekretara Ćirića treba da rezultiraju rešenjima koja će Fabrici vagona Kraljevo obezbediti poslovnu budućnost, radnicima zarade i obavezati poslodavca na puno poštovanje odredbi Kupoprodajnog ugovora i zakonodavstva Srbije. Ukoliko rezultati sastanka budu pozitivni moguće je da će doći do prekida štrajka i nastavka proizvodnje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"