ARHIVA VESTI
     
 
Socijalna bomba u Fabrici vagona Kraljevo. Štrajk ulazi u dramatičnu završnicu.

GOVOR MRŽNJE I NEPRISTOJNE PONUDE




07.12.2009.
Svi pokušaji Industrijskog sindikata Fabrike vagona Kraljevo (FVK) da se kroz pregovore, socijalni dijalog i poštovanje zakonodavstva Srbije iznađe rešenje prihvatljivo za zaposlene i poslovodstvo FVK bačeni su pod noge nepristojnom ponudom poslovodstva.
Poslovodstvo FVK je ponudilo isplatu 50% avgustovske plate i pretnjama da će zaposleni biti odgovorni što poslodavac nije stvorio mogućnosti da uplati doprinose za zdravstveno osiguranje. Ovo je bezobrazluk i cinizam koji dovodi do još složenije situacije u FVK-u.
Posebno zabrinjava govor mržnje koji je došao od gospodina Makarova a upućen je Industrijskom sindikatu FVK gde je on u direktnom obraćanju predsedniku Štrajkačkog odbora i predsedniku Industrijskog sidnikata FVK Milomiru Ćirkoviću, označio Industrijski sindikat kao destruktivan i neprijateljski raspoložen prema FVK što je izazvalo bes i ogorčenje kod svih zaposlenih u FVK.
U protesnom pismu Bošku Slavkoviću upućenom od predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića se zahteva od direktora FVK da zaštiti predstavnike Industrijskog sindikata FVK, Štrajkački odbor, štrajkače i sve zaposlene koji se zbog ovakvih izjava gospodina Makarova osećaju ugroženo i nebezbedno. Poslovna nemoć i nepoštovanje Kupoprodajnog ugovora ne smeju biti opravdanje većinskom vlasniku i poslovodnom rukovodstvu da se necivilizovano i neodgovorno ponašaju.
Upozoravamo da je moguća eskalacija sukoba ukoliko se pojedinci ne prizovu pameti i počnu odgovorno da se ponašaju shodno svojim pozicijama.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"