ARHIVA VESTI
     
 
Austrijska ambasada, Savezno ministarstvo za rad, socijalna pitanja i zaštitu potrošača Republike Austrije u Austrijskom kulturnom forumu – Beograd prezentovali iskustva na temu radnih fondacija.

RADNE FONDACIJE KAO AKTIVNE MERE ZAPOŠLJAVANJA




01.12.2009.
Predstavnici Minsitarstva rada i socijalne politike, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Fonda solidarnosti, Ministartva obrazovanja i Industrijskog sindikata Srbije (ISS) imali su priliku da se kroz jednodnevni seminar upoznaju sa iskustvima i postignutim rezultatima Radnih fondacija koje u Austriji postoje od 1987.godine. Eksperti po pitanju radnih fondacija Thomas Fabry, načelnik odeljenja za Radne fondacije, BFI Beč i Heinz Pascher, FAB Udruženje za unapređenje rada i zapošljavanja, govorili su o organizacionoj i zakonskoj postavci radnih fondacija i rezultatima koji se postižu u obuci i zapošljavanju radnika koji se uključuju u program Fodacija. Vrlo slikovito i upotrebljivo izlaganje o Radnim fondacijama u Poljskoj je izneo gospodin Pascher iz FAB-a a prisutni su postavili mnogobrojna pitanja pokazujući zainteresovanost da Radne fondacije zažive i na prostoru Srbije.
ISS smatra da je ovo vrlo značajna aktivnost koju treba sprovesti u trenutku visoke nezaposlenosti u Srbiji i neefikasnosti postojećih modela obuke i zapošljavanja kontrolisanih i sprovođenih od strane države. Seminaru ispred ISS-a su prisustvovali sindikalni aktivisti iz Beograda, Subotice, Smedereva, Bora i Jagodine.
Veliku zahvalnost učesnici seminara duguju Mr. Oliveru Hilleru, atašeu za socijalna pitanja Republike Austrije koji je najavio slična okupljanja i naredne godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"