ARHIVA VESTI
     
 
Radnici i Industrijski sindikat Fabrika vagona Kraljevo (FVK) otpočeli štrajk. Socijalni dijalog i Kupoprodajni ugovor na ispitu.

ŠTRAJK U FVK




27.11.2009.
Izuzetno teška socijalna situacija u kojoj se nalaze radnici FVK Kraljevo naterala je Industrijski sindikat FVK da otpočne zakonom predviđene štrajk. Neisplaćene zarade zaposlenima za jul, avgust i septembar 2009. godine, umanjenje zarada za jun i jul 2009. god od 20%, odbijanje pregovora za isplatu regresa od 2006-2009. godine, nepotpisivanje kolektivnog ugovora i odbijanje pregovora i socijalnog dijaloga o svim zahtevima rezultiralo je Štrajkom koji je otpočeo 27. novembar 2009. godine.
Industrijski sindikat Srbije očekuje da će poslovodstvo i većinski vlasnik ispuniti zakonom predviđene obaveze i otpočeti pregovore sa štrajkačkim odborom kako bi se štrajkački zahtevi ispunili.
U telegramu podrške Industrijskog sindikata Srbije radnicima i štrajkačima FVK se kaže:
„Vaši opravdani štrajkački zahtevi upućini direktoru i većinskom vlasniku FVK nailaze na punu podršku i razumevanje rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije. Uradićemo sve što je u duhu vaših štrajkačkih zahteva verujući da postoji neiskorišćen prostor pregovora i dijaloga u iznalaženju rešenja prihvatljivim radnicima i poslovodstvu FVK.“

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"