ARHIVA VESTI
     
 

Mladi sindikalni aktivisti okupljeni oko svoje budućnosti. Industrijska politika kao karika koja nedostaje.

MLADI BEZ PODRŠKE




17.11.2009.
Trodnevni seminar koji je organizovala Sekcija mladih Industrijskog sindikata Srbije (ISS) uz podršku Friedrich Ebert Fondacije (FES) obuhvatio je teme koje su od najvećeg interesa za mlade u sindikatu. Socijalni dijalog, industrijska politika Srbije, pozicija mladih u društvu i sindikatu su teme o kojima su mladi želeli da govore. Predavači na seminaru su bili predstavnici Minstarstav rada i socijalne politike, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva omladine i sporta kao i profesor Darko Marinković.
Mladi ISS su kao goste imali i predstavnike mladih Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Nezavisnog sindikata metalaca U.S. Steel-a. Različita sindikalna pripadnost neumanjuje probleme sa kojima se mladi susreću od radnog mesta pa do svakodnevnih aktivnosti, jedan je od zaključaka mladih sindikalaca. Potvrđeno najugroženija kategorija po socijalnim i ekonomskim aspektima su upravo mladi. Dvodnevno učenje i druženje se zaključilo debatom na okruglom stolu kojem su se priključili i predstavnice Fonda Cenatr za demokartiju, profesorka Ksenija Petovar i Svetlana Vukomanović.
Zaključci sa okruglog stola će biti prosleđeni državnim institucijama i sindikatima koji su učestvovali u radu seminara sa ciljem da se iniciraju aktivnosti za poboljšanje pozicije mladih u srpskom društvu i sindikatima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"