ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) u Namenskoj industriji „Sloboda“ Čačak razgovarao sa direktorom i predstavnicima Nezavisnog sindikata. Budućnost Namenske industrije tema sastanka.

Namenska industrija –stanje i perspektive




20.10.2009.
Projekat ISS vezan za Namensku industriju Srbije započeo je u Slobodi u Čačku razgovorima sa generalnim direktorom Ozrenom Markovićem i predstavnicima Nezavisnog sindikata Slobode sa kojima ISS blisko sarađuje.
Namenska industrija Srbije je važan segment ukupne industrije Srbije koji obuhvata izuzetno kvalitetnu radnu snagu i raspolaže mašinama i opremom koja je je na zavidnom tehnološkom nivou za srpske uslove.
Radnici fabrika Namenske proizvodnje dele sudbinu sa drugim zaposlenima u industriji i osećaju kako naše tako i spoljne neprilike.
Projekat ISS namenjen stanju i perspektivama namenske industrije Srbije sadrži nekoliko elemenata. Prvi je da se sva preduzeća namenske proizvodnje okupe i iznesu svoja viđenja kako pojedinačnih programa svojih preduzeća tako i viđenja perspektive razvoja Namenske industrije Srbije.
Razgovori sa rukovodstvima preduzeća i sindikatima omogućiće organizovan i sistermatizovan način prikupljanja informacija koje u krajnjem ishodu treba da budu objedinjene i usaglašene na nivou Namenske industrije te prezentovane Vladi Republike SRbije tj. Ministarstvu odbrane i Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.
Verujemo da će usaglašena mišljenja i stavovi rukovodstva i sindikata Namenske industrije naići na podršku Vlade koja već sada pokazuje ozbiljnu zainterovanost ne samo za opstanak Namenske industrije već i za njen razvoj.
Sloboda Čačak kao jedna od najvećih fabrika namenske industrije zavređuje punu pažnju vlasti i može predstavljati okosnicu daljeg razvoja grada Čačka i industrije Srbije. Treba istaći da je Sloboda i regionalni lider u namenskoj industriji zemalja jugoistočne Evrope.
U narednom periodu planirani su razgovori ISS sa ostalim rukovodstvima i sindikatima Namenske industrije a objedinjen i usaglašen materijal će biti javno prezentovan i prosleđen Vladi Republike Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"