ARHIVA VESTI
     
 
Granpet Želvoz ponudio evrospke vagone za put u Evropu. Železnica Srbije kao mogući kupci modernih i bezbednih vagona

VOZ ZA EVROPU




Beograd, 16.10.2009.g.

Granpet Želvoz Smederevo spada u retke kompanije koje svojim bitisanjem na prostoru Srbije doprinose da se stekne poverenje u insotrane kupce naših preduzeća. Mnogobrojne zvanice, poslovni partneri i prijatelji Želvoza, predstavnici sindikata i medija imali su zadovoljstvo da se provozaju u modernim, sigurnim i za naše prilike luksuznim vagonima a u sklopu promocije Želvozovih novih dvospratnih vagona i vagona salona koji će biti ponuđeni Železnicama Srbije.
Prvi put srpskim šinama su zakloparali dvospratni vagoni sa 360 sedišta, video nadzorom, klimom, vakum toaletima, sa automatikom spoljih i unutrašnjih vrata i ambijentom koji podseća više na salon nego na voz. Ovi vagoni bi trebalo da jure prugama u zemljama Zapadnog Balkana i mogu se uraditi po želji kupca.
Predstavnici Grampeta, Gornel negrec i Efimiju bobar su sa ponosom predstavili vagone koji će se raditi u Želvozu Smederevo. Direktor Želvoza Slobodan Ristić je naglasio da je Želvoz spreman da proizvodnju vagona u potpunosti isprati i zahavlio se Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja te Vladi Srbije na podršci kroz program uposlenja kapaciteta preduzeća iz grupacije vagonogradnje. Direktor Železnice Srbije, Milovan Marković se pohvalno izjasnio o kvalitetu vagona i izrazio ozbiljnu zainteresovanost Železnica Srbije da evropski vagoni budu uključeni u međugradski saobraćaj Železnice Srbije.
Ispred Industrijskog sindikata Srbije promociji je prisustvovao Dragan Matić naglasivši da je zadovoljstvo videti jedan ovakav vagon koji će biti proizvođen u Srbiji i kojim će građani Srbije moći da putuju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"