ARHIVA VESTI
     
 


IMF
Svetska federacija metalaca

SAOPŠTENJE SVETSKE FEDERACIJE METALACA




06.10.2009.

Svetska federacija metalaca sprovodi akciju sa ciljem mobilisanja članica IMF-a protiv nesigurnog posla, koja je otpočela 3. i trajaće do 10. oktobra 2009.g. Ova akcija se odvija u saradnji sa ITUC svetskim danom dostojanstvenog posla, drugim svetskim sindikalnim federacijama i Evropskom federacijom metalskih radnika.
Izvršni komitet IMF-a je odlučio da nastavi prošlogodišnji uspeh masovnog mobilisanja radnika objavljivanjem nedelje akcije u 2009. Na Kongresu IMF-a u maju mesecu, članice su usvojile rezoluciju kojom se izražava vaša podrška i odlučnost da se pridružite ovoj nedelji akcije.
Ovog oktobra ćemo prozvati naše vlade, pozivajući ih da obezbede jednaka prava radnicima na nesigurnim poslovima i da ojačaju zakonska rešenja koja će sprečiti poslodavce da pribegavaju nesigurnima poslovima umesto da obezbede stalne poslove i neposredno zapošljavanje.
Ekonomska kriza ovakav potez čini još više urgentnim, ne samo zbog činjenice da su prvo izgubljena radna mesta sa nesigurnim poslom, već zato što postoji realan rizik da će poslodavci upotrebiti krizu kao opravdanje za zamenu stalnih radnih mesta ovim nesigurnim radnim mestima.
Akcija mobilisanja protiv nesigurnih poslova IMF-a iz 2008 bila je jedna od najuspešnijih dosada, sa učešćem sindikata iz preko 40 zemalja. Ovo je ostvareno zahvaljujući tome što su članice organizovale razne aktivnosti uključujući proteste na ulicama, seminare, sastanke sindikata, konferencije za štampu, javna okupljanja, mitinge, akcije na radnim mestima, pisanje letaka u kampanji i slanje delegacija na sastanak sa predstavnicima vlada.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"