ARHIVA VESTI
     
 
Međunarodna organizacija rada (MOR) u Ečkoj organizovala seminar o bezbednosti i zdravlju na radu.Obuka sindikalaca za sigurnije i zdravije radno mesto.

Bezbednost i zdravlje na radu




Uz podršku Međunarodne organizacije rada (MOR) i organizaciju Samostalnog sindikata Metalaca Srbije (SSMS) održan je seminar na temu bezbednosti i zdravlja na radu.
Seminar je održan u periodu od 16. do 19. septembra 2009 godine u hotelu Kaštel – Ečka.
Učesnike seminara je ispred Međunarodne organizacije rada (MOR) pozdravila Anđelka Pavlović a ispred organizatora predsednik SSMV Vlado Miljuš.
Industrijski sindikat Srbije (ISS) je na poziv kolega iz Samostalnog sindikata metalaca Vojvodine (SSMV) na ovom Seminaru bio predstavljen sa 5 učesnika.
Oblast bezbednosti i zdravlja predstavljaju trajno intersovanje sindikata posebno u društvima i privredama koje su zahvaćeni tranzicijom i privatizacijom. Postojeća kriza uzrokuje da poslodavci često štede na sredstvima zaštite i bezbednosti protiv čega se sindikati moraju oštro suprostaviti.
Učesnici seminara su imali priliku da od kompetetnih predavača slušaju o Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu i pravilniku o proceni rizika, predavač je bila gospođa Ljiljana Topić iz Uprave o bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu.O Kolektivnom ugovoru o bezbednosti i zdravlju na radu govorio je predsednik SSMS Zoran Vujević. Ispred Inspektorata za rad o bezbednosti i zdravlju na radu – predavanje je održala inspektorka za rad Vera Lazarov.

Seminar se završio ispitom učesnika iz SSMV koji su pokazali dobro znanje i stekli diplome, tj. certifikate iz bezbedmosti i zdravlja na radu.
Učesnici seminara iz Industrijskog sindikata Srbije (ISS) su bili iz sledećih preduzeća: DAD Drekslmaier Zrenjanin, Brodogradilište Begej Zrenjanin, Livnica Čelika Termovent Bačka Topola, Bratstvo Subotica i ATB SEVER Subotica.

Zahvaljujemo MOR-u, SSMS i SSMV na pozivu i mogućnosti da učestvujemo na jednom ovako organizovanom seminaru.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"