ARHIVA VESTI
     
 
PETA REDOVNA SKUPŠTINA SEKCIJE ZENA UGS"NEZAVISNOST"

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO




Beograd, 22.11.2006.
U Poslovnom centru "Lola" u Beogradu, 17. novembra 2006. godine održana je peta redovna Skupština Sekcije žena UGS"Nezavisnost". Skupštini su, pored starog rukovodstva, prisustvovale, po tri delegatkinje iz Sekcije žena, većina koleginica iz granskih sindikata, osim koleginica iz granskih sindikata Medija, Trgovine, TKO, Sporta i Kulture.
Na skupštinu su uredno pozvani svi predsednici granskih sindikata "Nezavisnost", ali su se ovom pozivu odazvali samo trojica naših kolega: Zoran Stojiljković, potpredsednik UGS"Nezavisnost", Dragan Matić, predsednik GSM"Nezavisnost" i Despot Cukić, kao predstavnik GS HNER"Nezavisnost".
Skupština je usvojila nova Pravila o radu Sekcije žena i izabran je novi Koordinacioni odbor. Nova predsednica Sekcije žena je Dobrila Iličić, inače predsednica Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala i energetike. Novo rukovodstvo je birano na cetiri godine i uz podršku većine granskih Sekcija žena. Tri predstavnice GSM "Nezavisnost" su izabrane u novom sastavu Koordinacionog odbora: Kosovka Gavrilović kao članica predsedništva Sekcije žena UGS"Nezavisnost", Vesna Malešev kao sekretarka Sekcije žena UGS"Nezavisnost" i Gordana Aleksić, na mestu Nacionalne koordinatorke Sekcije žena UGS"Nezavisnost". Dosadašnja predsednica Sekcije žena, Leposava Živanović, izabrana je za potpredsednicu Sekcije žena.
Pošto se VI Kongres UGS"Nezavisnost" odrzava naredne nedelje, u cilju boljeg pozicioniranja Sekcije žena UGS"Nezavisnost" i njenih predstavnica u Glavnom odboru i Predsedništvu UGS"Nezavisnost", doneta je odluka o dva amandmana, na predlog novog Statuta UGS "Nezavisnost", koja se odnose na pravo glasa predsednice Sekcije žena u novom Predsedništvu UGS"Nezavisnost". Konačnu odluku o tome, doneće novi Glavni odbor UGS"Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"