ARHIVA VESTI
     
 
Agonija radnika TK „Ljubiša Miodragović“ pri kraju. Dobijene pare, izgubljena radna mesta.

STIGLE PARE




Stoosamdeset preostalih radnika TK „Ljubiša Miodragović“ može da odahne, barem privremeno, jer je njihov zahtev za dobijanjem otpremnina uspešno realizovan. Na osnovu naloga izdatog od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, posredstvom Trezora, na račun TK „Ljubiša Miodragović“, tačnije Intex-a, stigao je novac za isplatu stoosamdeset radnika zaposlenih u TK „Ljubiša Miodragović“.
Industrijski sindikat Srbije je još proletos u razgovorima sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja izneo zahtev, većine randika TK „Ljubiša Miodragović“ da i oni dobiju finansijska sredstva, napuste preduzeće, jer ne vide da ova vlasnička struktura i rukovodstvo Kombinata mogu uposliti kapacitete, obezbediti posao i zarade.
ISS smatra da ovo predstavlja i šansu za jednu vrstu restrukturiranja TK „Ljubiša Miodragović“ i vode se aktivnosti koje bi omogućile pokretanje proizvodnje i zaposlenje znatnog broja radnika koji se trenutno nalaze na birou za zapošljavanje.
U narednih trideset dana treba isplatiti zaposlene i obavestiti Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja o sprovedenim aktivnostima. Trenutno se u Kombinatu nalazi nekolicina radnika koji vrše popise dok pogoni stoje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"