Hrabri iskoraci ministra Dinkića. Rešenje za traktorsku industriju Srbiju.

IMT I IMR ZAJEDNO

Incijativa pokrenuta od strane Industrijskog sindikata Srbije (ISS) sa ciljem da se ukaže na mogućnost uspešne privatizacije beogradskih preduzeća IMT i IMR naišla je na konkretnu aktivnost ministra Mlađana Dinkića koji je potvrdio da će IMT i IMR u skorijoj budućnosti doživeti poslovno, organizacijsko i finansijsko objedinjavanje uz preseljenje fabrika sa postojećih lokacija. Postojeće lokacije u Rakovici a naročito na Novom Beogradu će biti iskorišćene u svrhu gradnje i na taj način će biti izmirena sva nagomilana dugovanja ova dva posrnula giganta.
Izvesno je da će se ova poslovna transakcija završtiti i sa određenom dobiti za državu Srbiju. Predviđa se da nova fabrika sa opremom bude postavljena na prostoru „Prve iskre“ Barič što nije u podudarnosti sa predlogom ISS-a koji se zalaže da fabrika nikne na prostoru pogona IMT u Dobanovcima. ISS će pokušati da u obraćanju ministru Dinkiću iznese argumente zašto je bolje da objedinjena fabrika bude u Dobanovcima a ne u Bariču. ISS veruje da će ovaj stav naići i na većinsku podršku radnika IMT.