ARHIVA VESTI
     
 
Tragedija u Prvom partizanu Užice. Nastradalo sedam radnika. Država obećava pomoć.

PRVI PARTIZAN ZAVIJEN U CRNO




Eksplozija, vatra i dim odneli su za sobom i sedmoro radnika „Prvog partizana“ koji su se nalazili u odeljenju „barutno punjenje“ u fabrici namenske proizvodnje „Prvi partizan“ iz Užica. U samom odeljenju smene radi jedanaestoro radnika a u trenutku eksplozije njih četvoro je bilo na pauzi, što im je spaslo živote. Brza evakuacija preostalih radnika, intervencija vatrogasnih službi Užica i okolnih gradova sprečili su još veću tragediju i razaranje. Petnaestak radnika je zadobilo povrede koje su sanirane u užičkoj bolnici i oni su van životne opasnosti. Istražni organi vrše uviđaj. „Prvi partizan“ i namaneska proizvodnja danas ne rade a Užicu je proglašen Dan žalosti.Ovo je jedna od najtežih noći za radnike Partizana i građane Užica.
Industrijski sindikat iskreno žali za nastradalim koleginicama i kolegama.
Ohrabruju izjave čelnika Vlade Republike Srbije da će se porodicama tragično nastradalih radnika pomoći a poslovnom sistemu „Prvi partizan“ pomoći da nastavi svoju proizvodnju.
Industrijski sindikat Srbije je uputio telegrame saučešća zaposlenima u „Prvom partizanu“ i informisao Svetsku i Evropsku federaciju metalaca o noćašnjoj tragediji u „Prvom partizanu“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"