Pregovarački tim Industrijskog sindikata sa najvišim rukovodstvom DAD Draxlmaiera postigao sporazum o potpisivanju Kolektivnog ugovora kod poslodavca.

KOLEKTIVNI UGOVOR U DAD DRAXLMAIER PRED POTPISIVANJEM

Uprkos svetskoj ekmonomskoj krizi i recesiji u automobilskoj industriji, pregovarački timovi poslovodstva DAD Draxlmaiera Automotive DOO Zrenjanin i Industrijskog sindikata Srbije DAD Draxlmaier Automotive doo Zrenjanin uz ogromno uvažavanje i razumevanje, pronašlo način da se potpiše Kolektivni ugovor kod poslodavca na obostrano zadovoljstvo i u najboljem interesu svih članova i zaposlenih u DAD Draxlmaier Automotive doo Zrenjanin.
Pregovori su bili dugi i iscrpljujući za obe strane ali je uz ogroman napor i zalaganje obe strane postignut sporazum da se pregovaračkom timu Industrijskog sindikata dostave koeficijenti za sve zaposlene a nakon toga i zvanično potpiše Kolektivni ugovor kod poslodavca.Zaposleni će umesto dosadašnjih 20 dana godišnjeg odmora imati između 24-26 radnih dana godišnjeg odmora.Ugovorena je i cena regresa za 2009 godinu tako da će umesto 200 dinara mesečno svaki zaposleni dobiti 500 dinara mesečno što praktično znači do kraja godine umesto 1000 dinara dobiće 3000 dinara.Ugovorena je i cena regresa za 2010 godinu koja je u neto iznosu 13200 neto dinara, koja će se kvartalno u četiri puta podeliti u iznosu do 3300 dinara.Regres za 2011. i 2012. godinu će se naknadno ugovoriti. Topli obrok ugovoren je u iznosu 3000 dinara neto mesečno. Cena rada će se dva puta godišnje ugovarati između poslodavca i reprezentativnog Industrijskog sindikata.
Kolektivni ugovor kod poslodavca sadrži i odredbe Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu u kojima je pokazana briga poslodavca i Industrijskog sindikata o bezbednim i zdravim uslovima rada za sve članove Industrijskog sindikata i zaposlene u DAD Draxlmaier Automotive doo Zrenjanin. Potpisivanjem ovog Kolektivnog ugovora kod poslodavca,stavio bi se van snage jednostrano potpisani akt poslodavca-Pravilnik o radu.