ARHIVA VESTI
     
 
Upošljavanje kapaciteta proizvođača i remontera vagona od strane Vlade Republike Srbije dobar signal o brizi za industriju Srbije. Više hiljada radnika dobijaće redovne zarade do kraja 2009.godine. Ugovori o proizvodnji i remontu vagona potpisani sa Železnicom Srbije.

UPOSLENJE PROIZVOĐAČA I REMONTERA VAGONA




Ugovor vredan 2,1 milijarde dinara koje su Železnice Srbije potpisale sa remonterima i proizvođačima vagona omogućiće značajnu uposlenost blizu 2500 radnika zaposlenih u preduzećima koje vrše proizvodnju i remont vagona. Ova značajna podsticajna sredstva obezbeđena su preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i biće plasirana preko Fonda za razvoj. Posao su dobili i velika i mala preduzeća tako da je Fabrika vagona Kraljevo zaključila posao vredan 578 miliona dinara a Intermehanika iz Smedereva 45 miliona dinara. Još jedan smederevski remontre, Želvoz zaključio je ugovor za teretni i putnički program vredan 420 miliona dinara. Njihov komšija, firma Goša iz Smederevske palanke će za 54 putnička vagona za poslove remontovanja rekonstrukcije dobiti 351 milion dinara. Izuzetni značajna pomoć je i Bratstvu iz Subotice ugovor vredan 101 milion dinara. MIP radionica šinskih vozila Ćuprija je uključena u program sa 80 vagona vrednih 79 miliona dinara a Vagonka iz Niša ima ugovor za 170 miliona dinara. Remontovaće se i 12 lokomotiva u niškoj Lokomotivi a vrednost ovog posla iznosi 385 miliona dinara.
Industrijski sindikat Srbije je mišljenja da se sa ovakvim podsticajima i upošljavanjem indsutrijskih kapaciteta Srbije mora nastaviti i u oblasti građevinske mehanizacije, kamionskog i autobuskog programa kod proizvođača kablova te da se glavni kooperanti preostalih velikih industrijskih sistema podrže.
Ovakve mere sprovode se i u Evropskoj uniji i na taj način se aktivnim merama predupređuje i prevazilazi postojeća kriza, čuvaju se radna mesta i industrijski kapaciteti. Ovakav potez Vlada Republike Srbije zaslužuje svaku pohvalu i ohrabrenje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"