ARHIVA VESTI
     
 
Kolektivni ugovor u ATB SEVER –Subotica potvrda socijalnog partnerstva Industrijskog sindikata ATB Sever i poslovodnog rukovodstva

Partnerstvo za napredak ATB Sever




Višegodišnja saradnja i socijalno partnerstvo Industrijskog sindikata ATB Sever i poslovodnog rukovodstva rezultirali su potpisivanjem kolektivnog ugovora koji će važiti u naredne tri godine. U trenutku sveopšte krize, nestabilnog tržišta i izgrađenih socijalnih tenzija pravi je podvig doći do kolektivnog ugovora koji podjednako uvažava interese zaposlenih i poslodavca.
Postojanje krize nije zloupotrebljeno od strane poslovodstva a stvorene su i neke nove pogodnosti za zaposlene u odnosu na prava radnika u bivšem kolektivnom ugovoru. Omogućeno je da zaposleni sa 30 godina radnog staža dobiju jubilarnu nagradu u visini prosečne zarade ATB Sever a zaposleni na radnim mestima sa otežanim uslovima rada i povećanim rizikom imaju pravo na preventivni odlazak u banje i lečilišta radi sprečavanja moguće invalidnosti i profesionalnih obolenja.
Ovaj kolektivni ugovor je dobar primer za druge poslodavce i sindikate da vreme krize ne dovodi do udaljavanja poslodavaca i zaposlenih već ih tera da kroz partnerski odnos izbore zajedničku budućnost.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"