ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat FŽV ŽELVOZ razgovarao sa predsedenikom kompanije GRAMPET godpodinom Vasilom Didilom. Problem ŽELVOZA višak radnika.

ŽELVOZ KAO GLAVNI REMONTER U REGIONU




Razgovori koji su predstavnici FŽV ŽELVOZ a.d. Smederevo obavili sa predsednikom kompanije GRAMPET, gospodinom Vasilom Didilom obuhvatili su aktuelnu problematiku poslovanja FŽV ŽELVOZA i buduće poteze koje GRAMPET planira da preduzme u FŽV ŽELVOZU vezanih za višak radne snage. Ovaj potez je vezan za dalja ulaganja koje GRAMPET namerava da izvrši u ŽELVOZU kako bi ŽELVOZ postao vodeći remonter železničkih vozila u regionu. Da bi se ovaj problem razrešio kako na korist kompanije tako i na kosrist zaposlenih neophodno je da pravni savetnici GRAMPETA pre nego što formulišu konačan stav po pitanju viška zaposlenih kontaktiraju Agenciju za privatizaciju, Nacionalnu službu za zapošljavanje, organe lokalne samouprave kao i reprezentativne sindikate koji rade i deluju u ŽELVOZU te njihove sindikalne centrale.
U ovom trenutku reprezentativni sindikati ŽELVOZA, Samostalni sindikat, ASNS Solidarnost i Industrijski sindikat ŽELVOZA imaju približno iste stavove po pitanju viška zaposlenih.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"