Ministar Mlađan Dinkić direktno uključen u privatizaciju Industrije mašina i traktora (IMT) i Industrije motora Rakovica (IMR). Stavovi sindikata „Naš sindikat IMT“ i Industrijskog sindikata Srbije (ISS) iz oktobra 2008.godine dobili podršku.

NOVA ŠANSA IMT I IMR – NOVA LOKACIJA

Aktivnosti Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i ministra Mlađana Dinkića konkretizovani su u poseti IMT-u Novi Beograd, obilasku pogona i analiziranju efekata proizvodnje popularnih „crvenih“ traktora posle mera subvencionisanja njihove proizvodnje. Proizvodnja je višestruko povećana a očekuje se da će ona biti još veća. Pokazalo se da su potrebe za „crvenim“ traktorima velike i da je atraktivna cena doprinela da se traktori prodaju i time zanovi ostareli mašinski park u poljoprivredi. Na ovaj način aktiviran je čitav lanac povezanih preduzeća u sklopu kooperacije IMT i IMR. Ogromno interesovanje je izazvao razgovor koji je ministar Dinkić obavio sa menadžmentom i predstavnicima sindikata.
Iako je novinarima pre ovog sastanka data izjava da se planira izmeštanje IMT na lokaciju IMT Rakovica a posle izlaganja Dragana Miloševića iz sindikata „Naš sindikat IMT“ ministar Dinkić je korigovao mesto preseljenja IMT i IMR-a na lokaciju IMT FRC Dobanovci. Milošević je istakao da se od dela prodaje zemljišat sadašnjeg IMT-a mogu dobiti finansijska sredstva koja omogućavaju izgradnju nove fabrike u Dobanovcima, preseljenje postojećeg mašinskog parka koji bi bio u funkciji nove proizvodnje kao i kupovine nove opreme što bi omogućilo da objedinjeni IMT i IMR dobiju modernu i produktivnu fabriku koja bi zaintersovala renomirane strateške partnere kao što je to slučaj sa Zastavom i Fiatom.
Ministar Dinkić je nagovestio aktivnosti oko izrade projekta za novu fabriku traktora i poljomehanizacije kao i direktnije uključenje predstavnika lokalnih vlasti Novog Beograda, Rakovice i Surčina. Ovakav pristup i stav ministra Dinkića je podržan od učesnika sastanka. Podsećamo da je Industrijski sindikat Srbije u oktobru 2008.godine čelnicima grada Beograda i Minsitartvu ekonomije i regionalnog razvoja uputio dopis u kojem se prvi put spominje ideja građenja nove fabrike na lokaciji Dobanovci i prodaju zemljišta na kojima su sada IMT i IMR. Razumevanje i podrška tog projekta dobijena od ministra Mlađana Dinkića, menadžemnta IMT i sindikata „Naš sindikat IMT“ ukazuju da će Srbija i grad Beograd dobiti modernu fabriku traktora i poljomehanizacije, očuvaće se značajan broj radnih mesta što će privući renomirane proizvođače traktora kao što su Džon Dir, Klas, Masa ferguson ....
Na ovaj način Beograd stvara mogućnost da se po mnogima na najatraktivnijim građevinskim lokacijama u jugoistočnoj Evropi umesto postojećih fabričkih dimnjaka pojave moderne poslovne i stambene zgrade tako potrebne Beogradu.