ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) pokrenuo poroceduru preispitivanja reprezentativnost Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“ (GSM „Nezavisnost“). GSM „Nezavisnost“ „reprezentativan“ sa 1500 članova.

METALCI NEZAVISNOSTI BEZ ČLANSTVA




Pogubno vođenje sindikalne politike i diktatorsko ponašanje Branislava Čanka dovelo je u opasnost reprezentativnost većine granskih sindikata članica Nezavisnosti. Nepostojanje reprezentativnosti Nezavisnosti se još jedino brani poltronskim odnosom ka Rasimu Ljajiću i čudnim odnosom koji postoji na relaciji ovih socijalnih partnera u ovom slučaju Čanka ispred UGS „Nezavisnost“ i Rasima Ljajića kao predstavnika Vlade Republike Srbije.
Činjenica da je preko 80% članstva GSM „Nezavisnost“ pristupilo Industrijskom sindikatu Srbije i da je blizu pedeset bivših članica GSM „Nezavisnost“ pokrenulo proceduru brisanja sindikata iz registra omogućili su da se kod Ministarstva rada pokrene procedura preispitivanja reprezentativnosti GSM „Nezavisnost“.
Industrijski sindikat Srbije ima mogućnost da pokrene preispitivanje reprezentativnosti i za sindikate u građevini, tekstilu, koži i obući, hemiji, prehrani, i ta mogućnost će biti iskorišćena.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"