ARHIVA VESTI
     
 
Pljačka Fonda zdravstvene zaštite odvija se pod pokroviteljstvom države. Poslodavačka, mafija pljačka budžet Republike Srbije.

FOND ZDRAVSTVA U MINUSU 11 MILIONA EURA




Jednostavnim preračunavanjem prosečnih zarada u 2008.godini koja je iznosila 390 000 neto uvažavajući procenat od 13% koji ide Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje primenjen na 200 000 radnika kojima poslodavci nisu izvršili uplatu u Fond zdravstva budžet Republike Srbije je oštećen za 1 014 000 000 dinara što je približno 11 miliona eura. Umesto da se takvi poslodavci pohapse po više osnova i oteraju na robiju, Vlada Republike Srbije nalazi rešenje u ukidanju zdravstvene zaštite zaposlenima kojima poslodavci u dužem vremenskom periodu nisu uplaćivali novac u Fond zdravstva i ako im se ta stavka odbitaka prikazuje u isplatnim listama zarada.
Država ne preduzima ništa da se taj novac naplati i šta je tu kriv radnik i članovi njegove porodice koji ostaju bez prava na zdravstvenu zaštitu. Ova kriminalna radnja poslodavaca koji ne poštuju zakon direktno ugrožava zaposlene ali i poslodavce koji predano i pošteno ispunjavaju sve obaveze po pitanju poreza i doprinosa. Konkuretnost tih ispravnih psolodavaca u odnosu na poslodavce kriminalce je narušena što dovodi do njihovog propadanja. O ovom prisutnom kriminalu i nemoralu Tadić, Cvetković, Ljajić, Milosavljević i Dragutinovićka, za sada ćute. Važno je da u Vladi svako plaća svoju kafu. J.... ti uštedu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"