ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije sponosom predstavlja rezultate Radovana Jovanovića i Ivice Živkovića dobotnike nagrade Privredne komore Beograda, za najbolje racionalizatorsko rešenje (tehničko unapređenje),zaposlene u ABS Minel elektrooprema a.d. i članove Industrijskog sindikata Srbije.

STRUČNJACI NA DELU




Svake godine Privredna komora Beograda dodeljuje godišnju nagradu iz oblasti najboljih racionalizatorskih rešenja (tehničkih unapređenja). Prilika da se nagrade za 2009.godinu uruče ukazala se na na 29. savetovanju CIGRE, na Zlatiboru. Iz redova stručnjaka ABS Minel elektrooprema a.d. na temu: ''Razvoj game dvosubnih visokonaponskih rastavljača tipa RS(ZZ) i električni proračun za kratkotrajnu podnosivu struju 50 kA'', svoj rad priložio Radovana Jovanovića i koautori Ilija Todorović, Zoran Kukobat i Ivica Živković, osvojili su prvu nagradu u kategoriji stručnih radova koji se odnose na visokonaponsku opremu.
U referatu su prezentovani rezultati vlastitog razvoja i konstrukcije, kompanije ABS Minel Elektrooprema a.d i eksperimentalne provere familije rastavljača visokog napona naznačenog od 123 kV do 420 kV, na kratkotrajno podnosivu struju 50 kA. Takođe su prikazani osnovni proračuni koji su bili potrebni da bi se pravilno dimenzionisali već pomenuti aparati.
Ovaj mlad i nadahnut stručni tim je dao znatan doprinos kako struci tako i razvoju i prepoznatljivosti ABS Minel elektrooprema a.d.. Deo ovog tima svoje poverenje po pitanju sindikalnog članstva i zastupanja poverio je Industrijskom sindikatu Srbije.Ovo je značajno kao potvrda da svest o potrebi sindikalnog organizovanja i zastupanja postoji i kod visokobrazovanih i stručnih ljudi što je za razvoj i prepoznatljivost sindikalnog pokreta u Srbiji od izuzetnog značaja.
Industrijski sindikat Srbije dobitnicima nagrade još jednom čestita uveren da će njihova stručnost, istraživački i naučni rad biti prepoznat i nagrađen i od ABS Minel elektrooprema a.d..

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"