ARHIVA VESTI
     
 
Bezidejnost i sterilnost socijalnih partnera članica Socijalno-ekonomskog saveta (SES) rezultiralo predlogom moratorijuma na reprezentativnost članica SES-a. Za ostale sindikalce sprema se krematorijum.

NEKOM MORATORIJUM NEKOM KREMATORIJUM




Dugogodišnju agoniju socijalnog dijaloga u Srbiji zaključio je Zoran Stojiljković, podpredsednik UGS „Nezavisnost“, profesor FPN-a, član Glavnog odbora sindikata hemije, nemetala energetike i rudarstva „Nezavisnost“, član Upravnog odbora Politike, član Socijalno ekonomskog saveta, član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, član mnogobrojnih nevladinih organizacija, predsednik Izdavačkog saveta „Glas osiguranika“ Fonda PIO, predlažući da se uvede „socijalni moratorijum“. Ovaj predlog oslikava svu bestijalnost samog predlagača i onih koji su potrošili desetine miliona dinara dobijenih od poreskih obveznika.Izjave članica SES-a nosioca socijalnog dijaloga u Srbiji ukazuju da je SES najskuplja i najneproduktivnija investicija kako same Vlade Republike Srbije tako i raznih fondacija i fondova koji su finansirali rad SES-a pod okriljem socijalnog dijaloga. Oko socijalnog dijaloga se okupilo mnogo sumnjivih tipova i institucija shvatajući da je socijalni dijalog najlakši i najprofitabilniji način da se kao pojedinac obogatiš a da ti se dive. Na određen način to je elitistička pozicija, tu su ministri, poslodavci, naučnici, stručnjaci, sindikalci i drugi vetropiri. Utemeljivač socijalnog dijaloga u Srbiji je pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić i to ubistvo je na određen način rezultat „socijalnog dijalog“, mafije, politike i države, barem tako pišu i govore politički analitičari i publicisti. Posle silnog batrganja da se sačuva pozicija u SES-u, UGS „Nezavisnsot“ i Unija poslodavac Srbije povlače keca iz rukava, Zorana Stojiljkovića koji sam za sebe kaže „Ja sam najgori sindikalac među profesorima i najgori profesor među sindikalcima“. Ima stvari u kojima je Zoran Stojiljković još gori ali to ostavimo njemu i onima koji su mu bliski.
Šta posle izjave Zorana Stojiljkovića i podrške dobijene od Rasima Ljajića preostaje ostalim sindikalcima u Srbiji.
Varijanta I – Zabrana rada svima koji nisu u UGS „Nezavisnost“ i Savezu samostalnih sindikata Srbije.
Varijanta II – Proterivanje neistomišljenika u nepristupačne delove planete (Amazon, Sibir,....).
Varijanta III – Otavranje krematorijuma za one koji su protiv moratorijuma.
Ova III varijanta je nekako najizvesnija. Tehnički gledano krematorijum napraviš jednom a za gorivo uzmeš neposlušne sindikalce i sistem funkcioniše. Ukoliko bi se odlučili za moratorijum, napravili bi grešku jer je moratorijum skup stalno troši pare a ne zna mu se rok trajanja. Eto to će biit rezultat socijalnog dijaloga, rada i postojanja SES-a. A kao kruna poslužiće krematorijum, oprostite moratorijum.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"