ARHIVA VESTI
     
 
Vlada Republike Srbije i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nastvaljaju podršku programu i radnicima FAP Priboj i Prijepolje. Završen socijalni program i povezan radni staž. Industrijski sindikat i Samostalni sindikat FAP-a zahtevaju da FAP radi.

POVOLJNI VETROVI ZA FAP




Informacije dobijene od Nebojše Ćirića državnog sekretara Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za trenutak su vratile osmeh na lice poslovnom menadžmentu FAP-a i predstavnicima Samostalnog sindikata i Industrijskog sindikata FAP-a. Sredstva za isplatu socijalnog programa radnicima FAP-a u Priboju i Prijepolju su obezbeđena i očekuje se da će Trezor sredstva prebaciti na račune FAP-a. Dobra vest je i da je sa PIO Fondom dogovoren način povezivanje radnog staža za radnike koji idu po osnovu Socijalnog programa, stim što je zaključni datum 31.03.2009.g. Program subvencija će se nastaviti ali su to nedovoljna sredstva da FAP oživi.
Predstavnici sindikata i menadžmenta FAP-a su jedinstvenog stava da je FAP-u potrebna proizvodnja i rad a što bi bilo od interesa i društvu u celini. Data je informacija da FAP može računati na sličan model privatizaicje kao što je to slučaj sa Zastavom pod uslovom da se pojavi kupac sa sličnim performansama koje ima FIAT kada je u pitanju automobilska industrija. Kao moguće rešenje učesnici vide u izmenama Zakona o javnim nabavkama koji nije uvažio postojeće stanje i mogućnosti privrednih resursa Srbije pa naša preduzeća ne uspevaju da prođu na takvim tenderima. Ukazano je da bi prodaja FAP-ovih proizvoda velikim državnim sistemima omogućilo ne samo rad FAP-a već i čitave njegove kooperacije.
Ovakvo ponašanje Vlade Republike Srbije i Ministartvo ekonomije i regionalnog razvoja ukazuju na jedan kvalitetan zaokret ka domaćim proizvođačima i nadamo se da će dalje aktivnosti ići u tom pravcu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"