Industrijski sindikat FŽV Želvoz a.d. Smederevo socijalni partner sa utvrđenom reprezentativnošću. Kolektivni ugovor sledeći korak IS FŽV Želvoz.

REPREZENTATIVNOST ZA KOLEKTIVNI UGOVOR

Neophodnost da FŽV Želvoz dobije Kolektivni ugovor inicirala je Industrijski sindikat Želvoza da potvrdi svoju reprezentativnost na nivou preduzeća što je 11.06.2009.godine i urađeno. U preduzeću koje zapošljava preko 1500 radnika pored Industrijskog sindikata Želvoza deluju još dva reprezentativna sindikata koji imaju mogućnost i pravo da učestvuju u kolektivnom pregovaranju. Ova reprezentativnost potvrđuje snagu koju Industrijski sindikat Želvoza ima i dobijeno poverenje od članstva.
Kod poslodavca već stoji predlog Kolektivnog ugovora čiji je nosilac bio Industrijski sindikat a koji podržavaju kolege iz ASNS Solidarnost i Sindiklane organizacije sindikata železničara Srbije. Očekujemo da će kolektivni ugovor uskoro biti ispregovaran i potpisan a IS Želvoza će tom cilju podrediti sve svoje aktivnosti.