ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici poslovodnog rukovodstva Prve petoletke iz Trstenika, Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije razgovarali sa državnim sekretarom Minsitarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem.

PODSTICAJ I BRIGA ZA PRVU PETOLETKU




Potvrda da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo ekonomije imaju ozbiljne i časne namere kada su u pitanju očuvanje radnih mesta, očuvanje industrijskih kapaciteta, poboljšanje performansi preduzeća u procesu privatizacije kao i postizanje neophodne socijalne stabilnosti potvrđena je na sastanku održanom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja koji je sazvan na poziv državnog sekretara Nebojše Ćiriće a po inicijativi Industrijskog sindikata Srbije. Poslovodno rukovodatvo Prve petoletke i generalni direktor Dragan Egerić izneli su trenutnu situaciju i porblematiku poslovanja Prve petoletke istakavši da Prva petoletka predstavlja veliki industrijski potencijal Srbije ali je neophodno da država i dalje vrši delimično subvencioniranje proizvodnje i isplate zarada zaposlenima u Petoletci. Doprinos diskusiji i zaključcima dali su i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije.
Nebojša Ćirić je istakao da je sada loš trenutak za privatizaciju Petoletke i drugih velikih metalskih preduzeća ali ukoliko se pojavi ozbiljni strateški partner neće biti nikakvih prepreka da do privatiazcije i dođe. Pored Petoletke punu pažnju Ministarstva ekonomije imaće i druga preduzeća metalskog sektora čije je poslovanje u periodu krize izuzetno pogoršano a koja su od izuzetnog značaja za budući industrijski potencijal Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"