ARHIVA VESTI
     
 
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja razgovaralo sa rukovodstvom Želvoza, Goša Šinska, Vagonkom, Bratstvom i Fabrikom vagona Kraljevo. Potrebe Železnice Srbije kao moguće uposlenje domaćih preduzeća. Industrijski sindikat Srbije podržava aktivnosti ministra Dinkića.

ŠANSA ZA VAGONOGRADNJU I REMONTERE




Razgovor ministra Mlađana Dinkića sa direktorima preduzeća koji se bave remontom i proizvodnjom vagona a koji je sazvan na inicijativu Industrijskog sindikata Srbije a po pozivu državnog sekretara Nebojše Ćirića rezultirao je iznošenjem mogućnosti da se proizvodni kapaciteti domaćih proizvođača i remontera šinskih vozila uposle od strane Železnice Srbije. Ovo je dobar signal i zaokret od strane Ministarstva ekonomije koji je u duhu mera i ponašanja vlada država Evropske unije. Domaća preduzeća su na ovaj način dobila šansu da ukoliko mogu da zadovolje zahteve Železnice Srbije po pitanju rokova, kvaliteta i cene mogu zančajno uposliti svoje kapacitet što je u ovim kriznim vremenima od najvećeg značaja. Dva programa, putnički i transportni, koji su potrebni Železnicama Srbije mogu u visokom procentu da se odrade u domaćim preduzećima a finasiranje i praćenje budućih mogućih poslova vršiće se od strane Ministartsva ekonomije i regionalnog razvoja. Ovaj potez Ministarstva ekonomije i ministra Mlađana Dinkića doprinose da Vlada Republike Srbije opravda slogan „socijalno odgovorne vlade“. Ostaje da se sagledaju rezultati pregovora između proizvođača i remontera šinskih vozila i Železnice Srbije.
Ova aktivnost ministra Dinkića je naišla na odobravanje kako kod poslovodnih rukovodstava tako i kod zaposlenih. Verujemo da će i neki drugi stavovi i mišljenja Industrijskog sindikata Srbije sadržanih u „Programu mera i aktivnosti za prevazilaženje finansijske krize“ naići na razumevanje Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"