ARHIVA VESTI
     
 
Nastavlja se trošenje i zloupotreba novca iz budžeta Republike Srbije od strane Unije poslodavaca Srbije (UPS) i UGS „Nezavisnost“ kao nereprezentatovnih predstavnika u Socijalno ekonomskom savetu (SES). Samostalcima maca pojela jezik.

TROŠKADŽIJE
KRIMINALNE RADNJE U SOCIJALNO EKONOMSKOM SAVETU




Juče dobijena informacija od sekreterijata SES-a Republike Srbije sa održane sednice Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti govore da su UPS i UGS „Nezavisnost“ čvrsto rešeni da suprotno Zakonu ostanu u SES-u i troše milionska sredstva na koja nemaju pravo. Predsednik Boris Tadić i ministar Rasim Ljajić su upoznati sa ovom šaradom i zloupotrebom ali ovu situaciju prećutno odobravaju i zloupotrebljavaju i manipulišu UPS i UGS „Nezavisnost“. Ignorišući zahteve Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i Konfederacije slobodnih sindikata kao i Udruženje poslodavaca APPS koji su ispunili Zakonom predviđene uslove za preispitivanje reprezentativnosti UGS „Nezavisnost“ i UPS-a, SES i Vlada Republike Srbije su dovedeni u situaciju da će protiv njih biti podnete krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i ne postupanje a protiv svih koji omogućuju takvo ponašanje.
Podsećamo da je UPS za kratak vremenski period kao članica SES-a potrošila 115 miliona dinara dobijenih od Fonda PIO da se predstavnicima UPS-a mesečno isplaćuje 1,3 miliona dinara kao nadoknade, plus 5 miliona dobijenih od Vlade Srbije i 6 miliona kao donacije, a da slične milionske sume troši i UGS „Nezavisnost“ a da na to nemaju pravo. Ima se može se. Podatke o finansijskim sredstvima koje je UGS „Nezavisnost“ dobijao u proteklom periodu priprema sekretarijat SES-a i dostaviće ga Industrijskom sindikatu Srbije.
Takvo podmićivanje UPS-a i UGS „Nezavisnost“ se odobrava od samog vrha države. Javno zalaganje Borisa Tadića da će se obračunati sa korupcijom su obične laži i to se najbolje vidi u njegovom odnosu prema nezakonitom radu SES-a i podmićivanju socijalnih partnera. Osobe bliske SES-u i članice SES-a zagovaraju da ovakav sastav SES-a treba da bude vezan za sastav sadašnje Vlade što jasno govori o povezanosti SES-a i političkog vrha partija na vlasti koji čine Vladu Republike Srbije. Sramotno je da se stotine miliona dinara troše na rad SES-a a da on nema nikakvog udela u poboljšanju kvaliteta života građani i radnika Srbije. Umesto toga dobili smo troškadžije koji preko SES-a koriste milione koji im ne pripadaju. U isto vreme minimalna zarada propisana od SES-a i troškadžija iznosi 15 138 dinara.
Žalosno je da Savez samostalnih sindikata Srbije i pored odluke Veća Saveza samostalnih sindikata da neće učestvovati u radu SES-a dok se ne utvrdi reprezentativnost UGS „Nezavisnost“ i UPS-a blagonaklono gleda na sadašnje događaje u SES-u. Pitanje je samo koliko SSSS naplaćuje svoje ćutanje i kome se novac isplaćuje ili je to deo paketa od 500 000 eura duga Samostalnog sindikata o kojima je skoro govorio Čanak.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"