ARHIVA VESTI
     
 
U DAD Draxlmaieru Automotive Doo Zrenjanin održan sastanak između Poslovodstva kompanije i predstavnika reprezentativnog Industrijskog Sindikata.

DOGOVOROM DO KOLEKTIVNOG UGOVORA




U skladu sa zaključcima sastanka održanog 07.04.2009.god. između Poslovodstva DAD Draxlmaiera Automotive Doo Zrenjanin i predstavnika Industrijskog Sindikata Srbije ,održan je sastanak između predstavnika Poslovodstva DAD Draxlmaier Automotive Doo Zrenjanin i predstavnika Industrijskog Sindikata Srbije.Menadžment DAD Draxlmaiera predstavljali su gospodin Siegfried Angerer,gospodin Karl-Heinz Eckert,gospodin Jorg Pachnatz,gospođa Mira Petković i pravni zastupnik kompanije gospođa Živkica Milićev.Industrijski Sindikat Srbije predstavljali su kolega Aleksandar Todić-Sekretar,Zoran Eremić Regionalni poverenik ISS-Zrenjanin, koleginica ,Livija Stojadinov Predsednik Odbora poverenika,kolega Zoran Arsić član Odbora poverenika kao i gospodin Jovica Ostojin pravni zastupnik Industrijskog Sindikata Srbije.
Sastanak je vođen po unapred dogovorenim temama a to su:
1.Pokretanje inicijative za početak pregovora za zaključenje Kolektivnog ugovora kod poslodavca.
2.Formiranje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavca.
3.Uslovi za rad Reprezentativnog Sindikata.
Poslovodstvo DAD Draxlmaiera će u skladu sa Zakonom o radu primenjivati pravilnik o radu dok se ne potpiše Kolektivni ugovor kod poslodavca.Dogovoreno je da će poslovodstvo Draxlmaiera podneti inicijativu za otpočinjanje pregovora za zaklučivanje kolektivnog ugovora i do 15.06.2009.dostaviti tekst predloga-nacrta kolektivnog ugovora i kolektivnog ugovora o bezbednosti i zdravlju na radu.
Industrijski Sindikat je još jednom ukazao poslovodstvu da zaposleni u kompaniji moraju biti najvažniji resurs, čija se stručnost i znanje mora vrednovati . Menadžmentu DAD Draxlmaier Automotive Doo Zrenjanin, ukazano je da je ponašanje pojedinih rukovodioca za Sindikat neprihvatljivo, jer je takvo ponašanje i postupanje kontraproduktivno, stvara lošu sliku i narušava međuljudske odnose u preduzeću. Zatraženo je da se u buduće svaka vrsta šikaniranja i pritisaka u korenu zaustavi, a da se protiv lica koja vrše takve radnje preduzmu sankcije.
Svaki zaposleni, ako smatra, da ima određeni problem vezano za svoj rad i svoje radno mesto, ima pravo da se za pomoć obrati Sidnikatu ili direktno Upravi preduzeća, a bez straha da će snositi neke posledice.
Svakako najvažnija potreba će biti saradnja,kostruktivni socijalni dijalog uzajamno poštovanje i uvažavanje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"