32. Kongres Svetske federacije metalaca – IMF okupio metalce čitavog sveta. Švedska i grad Geteburg domaćini Kongresa. Industrijski sindikat Srbije – Odbor za metalsku industriju postao punopravni član IMF.

„SIGURAN POSAO ZA SIGURNU BUDUĆNOST“

Osamsto delegata iz 185 sindikata metalaca čitavog sveta, koji dolaze iz preko osamdeset država, okupilo se na 32. Kongresu IMF-a kako bi razmotrilo i analiziralo prethodni četvorogodišnji period rada IMF-a. Kongres se održava u trenutku kada globalna ekonomska kriza pokazuje svoju punu snagu i pogubno dejtvo po radnike i radna mesta. Metalska industrija preživljava izuzetno težak period i akcenat IMF je da se u ovom periodu očuvaju radna mesta i obezbedi budućnost rada.
Ženski komitet IMF je zasedao 23.maja, razmatarjući problematiku zaposlenih žena i prava koja su manja u odnosu na muške kolege zaposlene u metalskoj industriji. Neophodna je veća participacija žena na svim nivoima, pa i u sindikatu.
Industrijski sindikat Srbije – ISS, je primljen u punopravno članstvo IMF i predstavlja metalce Srbije na Kongresu IMF. Delegaciju ISS sačinjavaju Dragan Matić, predsednik ISS, Aleksandar Todić, sekretar ISS i Rudolf Navijalić predsednik Industrijskog sindikata RTB Bor. Mnogobrojni susreti sa članicama IMF će doprineti boljem pozicioniranju i prepoznatljivosti ISS na međunarodnom nivou.