ARHIVA VESTI
     
 
Da je kriza ozbiljna ukazuje i zajednički protest privrednika i sindikata u Zaječaru. Opštinski namet guši privredu Zaječara.

ZAJEDNO PRIVREDNICI I SINDIKALCI




Dugo potiskivano nezadovoljstvo zaječarskih privrednika visinom nameta za gradsko građevinsko zemljište rezultiralo je protestom privrednika koji su neočekivano dobili podršku i u sindikatima. Industrijski sidnikat Srbije se ovim povodom obratio gradonačelniku Zejačara Bošku Ničići ukazujući mu na drugačiji pristup problemu punjenja opštinske kase i da nameti za gradsko građevinsko zemljište ugrožavaju postojeća radna mesta i obeshrabruju dolazak investitora u Zaječar.
Članovi Industrijskog sindikata iz Fabrike kablova Zaječar i Fabrike mernih transformatora Zaječar su učestvujući u protestu iskazali zabrinutost da ne dođe do gubitka radnih mesta jer ako Fabrika kablova godišnje treba da plati 200 000 evra za zemljište, kako zaraditi i za plate i ostale troškove. Pravdanje gradonačelnika Boška Ničića da se novac iz opštinskog budžeta troši uz podršku vladajuće većine ne znači da se novac troši ispravno a to će građani Zaječara pokazati na izborima. Svako ko ugrožava radno mesto ne može da računa na političku podršku.
Rešenje za ovu nepoželjnu situaciju Industrijski sindikat Srbije vidi u građenju socijalnog dijaloga koga u Zaječaru trenutno nema.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"