ARHIVA VESTI
     
 
Gradovi Prijepolje, Priboj i Nova Varoš su u privrednom i demokrafskom izumiranju. Zalaganja Industrijskog sidnikata Srbije su usmerena ka novim radnim mestima i socijalnoj sigurnosti.

PRIVREDNI KOLAPS I SOCIJALNA NESIGURNOST




„Krajnji je trnutak da se preduzmu aktivnosti koje bi za posledicu imale otvaranje novih radnih mesta, privlačenje investitora a što dovodi do ostanka mladih ljudi u Prijepolju i Priboju, veće socijalne sigurnosti i perspektive življenja.“ Istakao je Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije prilikom posete FAP Livnici sa nadogradnjom Prijepolje i razgovorom sa zaposlenim iz Tekstilnog kombinata Ljubiša Miodragović, članicama Industrijskog sindikata Srbije. FAP Livnica svoju sudbinu deli sa grupacijom FAP-a i krajnje neizvesnom privatizacijom. Poslovanje Livnice je otežano i socijalni program na nivou FAP-a koji je u planu bi trebalo da relaksira preduzeće od viška zaposlenih a oni dobiju pravednu i zakonom predviđenu nadoknadu. Ovo bi doprinelo da se novi većinski vlasnik dočeka sa optimalnom radnom snagom i nadom da oni koji ostaju u FAP-u mogu živeti od svog rada.Do tog trentuka je neophodno da država Srbije aktivnim subvencijama omogući poslovni opstanak FAP-a i spreči socijalnu katastrofu koja preti.
TK „Ljubiša Miodragović“ je na putu pokretanja stečaja i Industrijski sidnikat Srbije preduzima aktivnosti da svi oni koji su trenutno zaposleni u Kombinatu, njih oko 180, dobiju mogućnost isplate socijalnog programa kao i zaposleni pre njih. Postoje interesovanja ozbiljnih privrednika koji iskazuju zainteresovanost za Tekstilni kombinat koji ovakav kakav jeste nije nikome potreban. Ukoliko bi se stvorili uslovi za pokretanje proizvodnje u Kombinatu to bi značilo i novih 150 do 200 radnih mesta a bez novih randih mesta nema ni budućnosti gradova zapadne Srbije.
Industrijski sidnikat Srbije će kontaktirati nadležne institucije i ukazati na probleme u Prijepolju i Priboju zahtevajući aktivne mere i stalno prisustvo Vladinih institucija na ovom području.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"