ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije Aleksandar Todić, sekretar i Milan Đoković Styria Gibnjara Kraljevo u poseti Sindikatu metalaca Austrije GMT. N.

EVROPSKI SAVET ZAPOSLENIH




Kao rezultat dugogodišnje saradnje sa GMT.n Austrije i ISS obavljena je poseta GMT.n i predstavnicima Evropskog saveta zaposlenih.
Razlog posete jeste činjenica da je na nivou Grupe „Frauental“ već duže vreme formiran Evropski savet zaposlenih. O radu ovog predstavničkog tela zaposlenih učestvuju izabrani predstavnici iz Austrije,Francuske, Nemačke, Poljske,Portugala, Slovenije, Rumunije, a jedno mesto predviđeno je za predstavnika iz Srbije.
Ovo telo ima informativno savetodavnu ulogu i sastaje se dva puta godišnje. Sve obaveze vezane za održavanje sastanaka, kao i simultanog prevođenja tokom sastanaka, pa i prevođenja važnih dokumenata padaju na teret poslodavaca.
Prava saveta jeste da od strane poslodavca bude informisan o planovima i namerama kompanije. Učesnici sastanka imaju mogućnost da u direktnom razgovoru dobija odgovore na postavljena pitanja.
U razgovoru sa kolegama iz Evropskog saveta zaposlenih Karl Pollak, Jurgen Tschabitzer, Klement - Michael iskazana je velika zainteresovanost za učešće predstavnika iz Srbije u ovom telu. Kolega Karl Pollak predsednik saveta upoznao je kolegu Đokovića sa dosadašnjim radom i zamolio da što pre Styria Gibnjara dostavi svog predstavnika.
Dogovorena je uzvratna poseta Sindikata metalaca Austrije Industrijskom sindikatu Srbije i kolegama u Kraljevu.
Ovom prilikom je upriličena poseta preduzeću Styria Judenburg. Ova kompanija zapošljava oko 150 radnika i proizvodi gibnjeve za Autoindustriju (sličan proizvodni program kao i u Kraljevu). Zbog ekonomske krize radno angažovano je vrlo mali broj radnika.
Kolege iz Kraljeva treba pod hitno da u demokratskoj proceduri odrede svog predstavnika u Evropskom savetu zaposlenih, kako bi bili na izvoru informacija o dešavanju u kompaniji pogotovo u ovim kriznim vremenima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"