ARHIVA VESTI
     
 
Bezbednost i zdravlje radnika ne sme biti pogoršana na račun prisutne krize

BEZBEDNOST I KRIZA




U Regionalnoj privrednoj komori grada Zrenjanina održan okrugli sto-povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu,posvećen prevenciji povreda na radu,profesionalnih oboljenja kao i jačanju tripartizma i socijalnog dijaloga.

Povodom obeležavanja svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu 28.04.2009.godine,u Regionalnoj privrednoj komori u Zrenjaninu uz nesebično zalaganje Odeljenja Inspekcije rada Srednjebanatskog upravnog okruga,oganizovana je tribina kojoj su učestvovali svi socijalni partneri Sindikati,poslodavci,medicina rada kao i lica zadužena za bezbednost i zdravlje na radu.Tribina je podeljena na dva dela,odnosno dve teme.
Prva tema odnosila se na prava,obaveze i odgovornosti zaposlenih i poslodavaca u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu a druga je bila upoznavanje učesnika okruglog stola sa novim propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu donetim 2008-2009. god.Izvestioci obe teme bili su predstavnici odeljenja Inspekcije rada iz Zrenjanina.
Nakon održanih tema otvorena je debata o temama iz oblasti o bezbednosti i zdravlju na radu.Industrijski Sindikat se aktivno uključio u rad ove tribine i apelovao na ostale učesnike okruglog stola ,da svetska ekonomska kriza nikako ne može biti uzrok ili opravdanje, da se toleriše nebriga pojedinaca oko bezbednih i zdravih uslova rada za svako radno mesto u Srbiji.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"