ARHIVA VESTI
     
 
Socijalna nesigurnost, gubitak posla, privredno propadanje, finansijska i ekonomska neizvesnost, korumpiranost, ponižavanje, su svakodnevnica sa kojom se radnici Srbije susreću svaki dan. Industrijski sindikat Srbije želi da to glanso i jasno saopšti aktuelnom režimu. Prvomajski protest način da se čuje i uvaži glas radnika.

1.MAJ

„SOCIJALNA PRAVDA I RADNIČKA SOLIDARNOST“




Organizovanje Prvomajskog protesta pod sloganom „Socijalna pravda i radnička solidarnost“ od strane Industrijskog sindikata Srbije je odgovor na dugogodišnji sunovrat i propadanje radništva Srbije dodatno opterećen globalnim svetskim finansijskim događanjima koji su nesposobnim i nedogovornim političarima Srbije poslužili kao izgovor za sve njihove promašaje. Radnici i sindikati Srbije za sada nisu dali adekvatan odgovor pre svega zahvaljujući potplaćenim sindikalnim liderima koji paktiraju sa Vladom Republike Srbije i poslodavačkim organizacijama Srbije u dodatnom obespravljenju građana i radnika Srbije. U ovakvoj situaciji 1.maj – Međunarodni praznik rada nameće se kao dan kada će radnici Srbije izlaskom na ulice i protestima iskazati svoje nezadovoljstvo.
Industrijski sindikat Srbije će se na organizovan i efikasan način, putem Protesta, obratiti Vladi Republike Srbije i zatražiti njenu punu odgovornost. Pozivamo da se radnici, građani i sindikati okupe 1.maja u Beogradu na Terazijskom platou – česmi, odakle će se organizovano krenuti u Protesnu šetnju ka Skupštini i Vladi Republike Srbije.
Dođite, neka nas okupe i ujedine zajednički problemi. Podignimo glas i pesnicu prema svim nepravdama i poniženjima kojima smo godinama izloženi. Radnici Srbije imaju šansu da promene svoju sumornu sadašnjost u svetlu budućnost.
Od tebe zavisi, zajedno i složno možemo pobediti!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"