ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije u Beogradu. Program za očuvanje metalske industrije deo strategije Industrijskog sindikata Srbije.

PREDLOG MERA I AKTIVNOSTI KAO POMOĆ I SMERNICE
VLADI REPUBLIKE SRBIJE




Teška vremena izazvana finansijskim i ekonomskim poremećajima svoju punu snagu pokazuje na industrijskim grupacijama, posebno metalsku industriju. Višedecenijsko propadanje metalske industrije Srbije se dodatno produbilo globalnim događanjima a odgovor od strane Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava nije stigao. Industrijski sindikat Srbije od polovine 2008.godine prati i prikuplja podatke kako sa svetske tako i sa domaće privredno, ekonomsko, socijalne scene i rezultat toga je „Predlog mera i aktivnosti kao odgovor na finansijske, ekonomske i socijalne posledice u metalskoj industriji Srbije“, kako bi se stvorili uslovi za reindustrijalizaciju industrije Srbije. Pored pojedinčno obrađenih problema Program upućuje šta uraditi u trenutnoj situaciji, vrši analizu mogućih efekata i što je najznačajnije nudi moguće i realne izvore finansiranja koje u visokom procentu zavise od političke volje. Ovako koncipiran Program će biti prosleđen Vladi Republike Srbije, Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvu finansija, Ministarstvu rada i socijalne politike, Skupštini Republike Srbije, Poslaničkim klubovima, Socijalno ekonomskom savetu, sindikatima, ekspertskim grupama i pojedincima.
Pored ovoga, rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije je podnelo izveštaj o radu istakavši da je prisustvo i servis na regionima od izuzetnog značaja u sticanju poverenja članstva a uskoro se očekuje registarcija i stotog povereništva Industrijskog sindikata Srbije.
Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije je donelo odluku o obeležavanju 1. Maja, praznika rada u Beogradu. Za taj dan ISS će pozvati građane i druge sindikate da protestom iskažu svoj stav o aktuelnoj političkoj vlasti i kvalitetu života. Bez obzira na organizovanost i postojeće sindikalne animozitete radnici Srbije i trenutno teška socijalna situacija zahtevaju da se zajednički okupimo i kao radnici iskažemo naše stavove.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"