ARHIVA VESTI
     
 
Resorni rukovodilac Međunarodnog odeljenja IGM Vorstand Klaus Priegnitz u poseti novoformiranom Odboru poverenika ISS-a u DAD Draxlmaier Zrenjanin

DAD DRAXLMAIER ZRENJANIN




Na poziv ISS-a u posetu novoformiranom odboru poverenika u nemačkoj kompaniji Drexlmaier koja se bavi proizvodnjom komponenti za automobislku industriju boravili su prestavniic ISS Aleksandar Todić sekretar, Zoran Eremić regionalni poverenik ISS za Banat i Klaus Priegnitz resorni rukovodilac međunarodnog odeljenja IGM. Poseta kompaniji Drexlmaier najavljena je 03.2009.godine pa je predstavnike sindikata na kratko primio i rukovodilac kompanije Zrenjanin gospodin Pachnatz koji je sindikalne predstavnike upoznao sa pravilima kompanije. Predstavnici sindikata su imali priliku da razgovaraju sa članovima Odbora poverenika i izražena je obostarna potreba da se čvršće, uz pomoć IGM, sarađuje sa predstavnicima saveta zaposlenih u matičnoj kompaniji u Nemačkoj kao i sa drugim preduzećima Draxlmaier u drugim državama. Ovo je ocenjeno kao dobar početak saradnje na nivou preduzeća i da ovaj način rada terba jačati. Sa predstavnicima poslodavaca dogovoreno je da se zakaže nov sastanak u 15-toj kalendarskoj nedelji i da se definišu teme razgovora što je sa strane predstavnika sindikata i prihavćeno jer sindikat smatra da je pravovremeno međusobno informisanje dobar put jačanja dijaloga u preduzeću i uzajamnog poštovanja.i poverenja IS Draxlmaier podneo je zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti u skladu sa zakonom i očekuje se da u zakonskom roku ista bude i utvrđena.
Poseta Zrenjaninu je iskorišćena i za posetu Brodogradilištu Begej gde je Industrijski sindikat jedina sindikalna organizacija. U razgovoru sa kolegom Duškom Vijoglavinom predsednikom odbora poverenika dogovoreno je da se akcenat buduće saradnje prebaci na bezbednost i zdravlje na radu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"