ARHIVA VESTI
     
 
ABS Holdings ima odgovor na globalne finansijske i ekonomske probleme. Moguće i poželjno partnerstvo većinskog vlasnika i sindikata.

KRIZA TRAŽI ODGOVOR




Neophodnost da se u kriznim vremenima izgradi strategija neophodna za poslovanje sistema kao što je ABS Holdings, potvrđena je u razgovoru Nenada Popovića vlasnika ABS Holdings-a sa Borom Savićem predsednikom Industrijskog sindikata Srbije ABS Minel oprema i postrojenja (EOP).
Postojanje poremećaja u isplati zarada zapsolenima kao i budućnost preduzeća su bili glavni razlog za održavanje sastanka. Gospodin Popović je pažljivo saslušao gledišta i stavove ISS-a bazirana na realnom poslovnom ambijentu i globalnim finansisjkim poremećajima. Prepoznavanje problema koje imaju zaposleni rezultiralo je isplatom zarade januarske plate a najavljeno je i obezbeđenje ishrane u toku rada za sve zaposlene na lokaciji Ripanj. Dogovorena je i intenzivnija komunikacija poslovodnih rukovodstava i sindikata što za posledicu treba imati bolje razumevanje i partnerski odnos. Razgovarano je i o mogućnosti da se u toku letnjih meseci, zbog visokih temperatura promeni radno vreme i ono bi bilo od 7.00 do 15.00 časova. Industrijski sindikat Srbije će predložiti gospodinu Popoviću sprovođenje zajedničke Ankete među zaposlenima pod nazivom „Kolega, da te pitam“. Namera je da se kroz anonimno anketiranje zaposlenih dođe do mišljenja zaposlenih o svim važnim pitanjima vezanih za radna mesta i boravak u fabrici i dobijanje stvarne slike šta zaposleni misle i osećaju.
Ovaj sastanak je potvrdio da socijalni dijalog predstavlja okvir koji u mnogome može preduprediti i razrešiti moguće neželjene situacije. Pokazana zaintersovanost gospodina Nenada Popovića tj ABS Holdings-a u mnogočemu ispunjava evrospke standarde za socijalno korporativno odgovornu kompaniju, a što je u Srbiji, nažalost, prava retkost.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"