ARHIVA VESTI
     
 
PREDSEDNISTVO GSM "NEZAVISNOST"

U SUSRET VI KONGRESU UGS "NEZAVISNOST"




Beograd, 7.11. 2006.
Uobičajena praksa da predsednik GSM "Nezavisnost" na sednicama Predsedništva podnosi izveštaj o radu je ispoštovana i ovog puta. Iako je od sednice Glavnog odbora prošlo malo vremena, prihvaćene obaveze kao i približavanje Kongresa UGS "Nezavisnost" su aktivnosti GSM "Nezavisnost" ubrzale i dinamizirale. Podnet je izveštaj o održanim seminarima, kontaktima sa partnerskim organizacijama, međunarodnim posetama, učešću u radu organa UGS "Nezavisnost", kao i kontaktima i pomoći našim povereništvima i preduzećima gde imamo članice GSM "Nezavisnost".
Većinu ovih informacija možemo naći na web strani GSM "Nezavisnost": (www.gsmnezavisnost.org.yu).Izveštaj predsednika GSM "Nezavisnost" usvojen je od Predsedništva GSM "Nezavisnost", a onda je saopštena lista delegata GSM "Nezavisnost" za Kongres UGS "Nezavisnost" koja je doneta na sednici Glavnog odbora GSM «Nezavisnost». Potvrdili smo i listu gostiju iz inostarnstva i pozive su dobili kolege iz Austrije, Katalonije IMF. Po ovlašćenju Glavnog odbora Predsedništvo GSM «Nezavisnost» je odredilo i šest predstavnika u Glavnom odboru UGS «Nezavisnost».
Naši predstavnici u četvorogodišnjem mandatu, kao članovi Glavnog odbora UGS «Nezavisnost» su: Dragan Matić, Gordana Aleksić, Aleksandar Todić, Negoslav Jovanović, Mileta Gujaničić i Nebojša Savić. Nebojša Savić i Goradana Aleksić su kandidati GSM «Nezavisnost» za mesta podpredsednika UGS «Nezavisnost», a takođe je zaključeno da ukoliko budu tražili podršku za kandidaturu, poverenje mogu dobiti i Branislav Čanak, Slavoljub Luković i Zoran Stoiljković.
O scenariju i događajima na VI Kongresu UGS "Nezavisnos", članovi Predsedništva su upoznati od strane Aleksandra Todića, a podeljen je i materijal sa aktivnostima i predviđenom satnicom.
Izlaganje o trenutnom stanju na projektu web sajta GSM "Nezavisnost" (www.gsmnezavisnost.org.yu) i njegovom buducem funkcionisanju, imao je kolega Jovan Stojković, savetnik predsednika GSM-a i osoba zadužena za funkcionisanje i ažuriranje sajta. Ukratko sajt je intenzivno pripreman 4 meseca, srpska verzija sajta pustena je 9.10.2006. godine, a engleska verzija (identicna srpskoj) pustena je 27.10.2006. godine. Sajt je za ovo kratko vreme posetilo 1834 posetilaca (dnevno u proseku 68 posetilaca, sto je odlicno imajuci u vidu da se u Srbiji za dobru posetu smatra 30-40 poseta na dan). Najvise se citaju glavne vesti, vesti iz regiona, zakoni, forum GSM ... Sajt je dobio najvise ocene od zvanicnika sindikata Spanije, SAD-a, Nemacke ... Zakljucak je da sajt nije privilegija odabranih, zabava uskog kruga sindikalaca, elitisticka forma promocije i sindikalne ekstravagancije - vec ozbiljan sindikalan MEDIJ (novine, radio, TV ...), namenjem sto vecem broju clanova sindikata i korisnika u zemlji i inostranstvu; prozor GSM u svet i vrata gde "svet" ulazi u sindikalni svet Srbije. Zakljuceno je da je sajt zajednicki projekat GSM-a u interesu cele organzicacije i da u njemu svi na odredjen nacin moraju biti ukljuceni: slanjem vesti tj. desavanjima na terenu, citanjem vesti i popularizacijom sajta medju clanstvom i prijateljima. Sa ovim interaktivnim sajtom koji se svakodnevno azurira, GSM "Nezavisnost" se pridruzio "modernim", proevropskim sindikatima i postao uzor drugim sindikatima u Srbiji i ukruzenju.
Takođe , Predsednistvo GSM "Nezavisnost" je zaključilo da izveštaj regionalnih koordinatora obavezno mora da se vodi kroz "beleške o razgovoru", a da aktivnosti sa mladima i ženama moraju da budu sastavni deo redovnog izveštaja na mesečnom nivou.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"