Ministarstvo finansija – Poreska uprava se aktivno uključuje u očuvanju radnih mesta. Industrijski sindikat Srbije stvara prostor za radnike Destiling d.o.o. Subotica.

RADNA MESTA KAO IMPERATIV

Bojazan da su zalaganja predstavnika Vlade Republike Srbije, predsednika Tadića i premijera Cvetkovića vezana za očuvanje svakog pojedinačnog radnog mesta izrečena olako, su raspršena na sastanku koji je održan u Poreskoj upravi u Beogardu. Sastanku su prisustvovali direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević i Rada Kostić zamenik direktora Poreske uprave za naplatu, a ispred Industrijskog sindikata Srbije su učestvovali Dragan Matić predsednik ISS, Dragan Grozdanović regionalni poverenik ISS za Severno Bački zapadno Bački region, Bošković Dragan predsednik Sindikata Destiling d.o.o. kao i direktor Finedrinks Ivica Ušumović i Ismet Torlak direktor Premium - likvid.
Cilj razgovora je bio da se iznađu mogućnosti i rešenja u okviru zakonskih mogućnosti da se poreske obaveze izmire na takav način da se očuvaju radna mesta i stvori mogućnost da preduzeće nastavi sa poslovanjem. Poreskoj upravi će od strane menadžmenta firme biti dostavljen program koji će obuhvatiti redovno izmirivanje poreskih obaveza kao i mesečne anuitete za potvrđeni poreski dug. Pokazalo se da postoji velika zabrinutost Poreske uprave za poziciju zaposlenih u privrednim subjektima koja nisu blagovremeno izvršavale svoje poreske obaveze i da naplata poreza ne sme imati tretman državnih mera koje za cilj imaju zatvaranje preduzeća i gubitak radnih mesta. Zakonodavni poreski okvir u značajnoj meri omogućava privrednim subjektima da svoje obaveze ispune a da posledica toga ne bude zatvaranje firme i gubitak posla.
Industrijski sindikat Srbije će i nadalje voditi akcije koje za cilj imaju stvaranje ambijenta i mogućnosti da se odgovornost između države, sindikata i poslodavaca preraspodeli a na korist tripartitnih partnera.