ARHIVA VESTI
     
 
Nerazumevanje Poreske uprave Subotice dovelo do otpuštanja 114 radnika Destiling d.o.o. Subotica. Industrijski sindikat Srbije posreduje kod predsednika Borisa Tadića da se očuvaju radna mesta.

PLJUŠTE OTKAZI




Deklarativne izjave predstavnika Vlade i predsednika Srbije Borisa Tadića izrečene na „srpskom Davosu“ - Kopaoniku da će se ova socijalno odgovorna Vlada boriti za očuvanje svakog radnog mesta pojedinačno, pokazuje se kao neutemeljena u realnom životu. Preduzeću Destiling d.o.o. Subotica koja obavlja poslove punjenja alkoholnih proizvoda za preduzeće FINE DRINKS d.o.o. stiglo je Rešenje Poreske uprave Subotica o naplati poreza u visini preko 75 miliona dinara. Nikakva žalba ne odlaže sprovođenje ovog Rešenja ali je Destiling d.o.o. Poreskoj upravi podneo podnesak kojim se pojašanjava stvarna situacija po pitanju visine poreza koje treba platiti. Dopisom se ukazuje na postojanje zakonskih osnova za smanjenje iznosa poreske obaveze koje Destiling d.o.o. može podneti, očuvati proizvodnju i radna mesta. Ne uvažavanje Poreske uprave je nateralo poslovodstvo Destiling d.o.o. da zaposlenima izda Rešenja o prestanku radnog odnosa zaključno sa 09.03.2009.godine.
Industrijski sindikat Srbije je uvažavajući zahtev zaposlenih i rukovodstva Destiling d.o.o. uputio dopis Poreskoj upravi Srbije, direktoru Dragutinu Radosavljeviću sa molbom da se predstavnici firme i sindikata prime, pojasne situaciju što bi omogućilo očuvanje dragocenih radnih mesta. Pokazalo se da država nema sluha za ovakve situacije ali to ne smeta predstavnicima Vlade i predsedniku Tadiću da govore o „dobrim namerama“ u prevazilaženju krize i spašavanju radnih mesta.
Indsutrijski sindikata Srbije će u ime zaposlenih Destiling d.o.o. uputiti pismo predsedniku Borisu Tadiću i predsedniku Pokrajinske Vlade Bojanu Pajtiću zatražiti njihovo uključenje u ovu krajnje dramatičnu situaciju u kojoj su se zaposleni našli. Verujemo da će predsednik Boris Tadić i Bojan Pajtić naći razumevanja za 114 radnika Destiling d.o.o. i članove njihovih porodica.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"