ARHIVA VESTI
     
 
Zabrinutost za budućnost Fiatovog programa u Zastavi otklonjena informacijama dobijenim od ministra za privredu i regionalni razvoj Mlađana Dinkića

FIAT NE ODUSTAJE




Kragujevac, 16.12.2008.
Posetu Kragujevcu i lokalnoj samoupravi ministar Dinkić sa saradnicima je iskoristio da se sastane sa predstavnicima sindikata „Nezavisnost“ i Samostalnog sindikata Zastave. Tom prilikom su date najnovije informacije o Fiatovim namerama i aktivnostima u Kragujevcu. Najavljeni program koji FIAT i Vlada Republike Srbije trebaju da sprovedu u Kragujevcu otpočinje sa primenom. Demontirane linije na kojima se doskora proizvodio „Yugo“ su još uvek u krugu fabrike, a isplata dugovanja zarada zaposlenima Zastave od 1997. do 2000. godine, otpočinje kao i isplata za 960 radnika koji su obuhvaćeni Socijalnim programom. Socijalni program će biti primenjivan i u 2009. godinu za 450 radnika, koji će ispuniti jedan od uslova predviđenih Socijalnim programom.

Anketiranje radnika koji treba da zasnuju radni odnos u „Fiatu“ otpičinje 18. decembra. Očekuje se da u februarau 2009.godine budu instalirane nove linije buduće Fiatove proizvodnje, a završavaju se i radovi i opremanje poslovne zgrade Fiata.

Ministar Dinkić je najavio i dolazak proizvodnje modela „Fiat 500“ iz Poljske. Značajna novost je i najava preseljenja fabrike motora koju Fiat ima u Francuskoj. To praktično znači da će Rakovački FAM dobiti posao, a radnici uposlenje. Iz Francuske takođe stiže i Fiatov program autobusa, koji će biti proizvođeni u Zastava kamionima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"