ARHIVA VESTI
     
 
Druga Skupština Sekcije mladih Granskog Sindikata Metalaca Srbije “Nezavisnost“ održana u Beogradu. Mladi okrenuti budućnosti i evropskim integracijama.

MLADI KAO NADA SRPSKOG DRUŠTVA




Beograd, 6.12.2008.
-“Skuština mladih metalaca Granskog Sindikata Metalaca “Nezavisnost“ se održava u izuzetno burnom i dramatičnom vremenu, kako unutar sindikalnih tako i državnih struktura. Ako bi se saglasili da su mladi nosioci promena i donosioci novih ideja, mogli bi zaključiti da GSMS “Nezavisnost“ ima šansu. Zalaganje za novim načinom rada i odnosa unutar UGS “Nezavisnost“, vrednovanjem onih koji rade sindikalni posao koštalo je metalce mnogih muka. Verujemo da će korist od prisutnih promena najviše imati mladi članovi sindikata. Prostor mladosti moraju stvoriti stariji članovi sindikata i to mora biti ideja vodilja sadašnjeg sindikalnog rukovodstva na svim nivoima organizovanja“, istakao je Dragan Matić, predsednik GSMS “Nezavisnost“ obraćajući se mladima.

O evropskim sindikalnim strukturama, njihovom radu i delovanju, mladim metacima je govorio Aleksandar Todić, sekretar GSMS “Nezavisnost“. Mladi sa svih regiona su pažljivo slušali predavanje i upoređivali sindikalni rad i delovanja evropskih sindikata metalaca sa radom u Srbiji i unutar svojih sindikalnih povereništava.

Predstavnici Evropskog pokreta u Srbiji mladim metalcima su održali predavanje o položaju mladih u Evropskoj uniji. Ovo nije prvi put da mladi metalci posvećuju pažnju evropskim integracijama i potrebnim procedurama koje države kandidati treba da ispune na evropskom putu.

U popodnevnim satima predsednica Sekcije mladih, Jasmina Petrović, je podnela sveobuhvatni izveštaj o aktivnostima i rezultatima Sekcije mladih, koji su prisutni članovi Skupštine usvojili.

Skupština je usvojila i plan aktivnosti za četvorogodišnji period, a izabran su: predsednik Sekcije mladih GSMS “Nezavisnost“ Oliver Milosavljević iz Fabrike kablova Jagodina, potpredsednik Borislav Radovanović iz Valjaonice bakra Sevojno i Dijana Nikolić, sekretar iz ATB Sever Subotica. Članovi Predsedništva sekcije su Slaviša Ilić, FK Zaječar i Slađana Staničić, Goša Šinska.

Konstatovana je izuzetno teška privredna, politička i socijalna situacija koja dramatično pogađa najmlađe zaposlene. GSMS “Nezavisnost“ će posebnu pažnju posvetiti ovom i drugim problemima koje mladi metalci imaju sprovodeći konkretne akcije u cilju zaštite mladih radnika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"