ARHIVA VESTI
     
 
Sekcije mladih metalaca Granskog Sindikata Metalaca Srbije “Nezavisnost“ i Samostalni Sindikata Metalaca Srbije, održali zajednički seminar. Značajna podrška Fridrih Ebert fondacije (FES).

MLADI, KOLEKTIVNO PREGOVARANJE I UGOVORI




Beograd, 6.12.2008.
Seminar mladih metalaca koji je održan na inicijativu i podršku Fridrih Ebert Fondacije, predstavlja nastavak uspešne saradnje mladih SSMS i GSMS “Nezavisnost“. Ovoga puta predmet interesovanja mladih metalaca je bila oblast kolektivnih ugovora i pregovora. Na tu temu je govorio Negoslav Jovanović, potpredsednik GSMS “Nezavisnost“, obuhvativši zakonske okvire sva tri nivoa kolektivnih ugovora, u preduzeću, na granskom nivou i nivou Opšteg kolektivnog ugovora.

Zanimljivo izlaganje je imao i Siniša Prelić iz Samostalnog Sindikata Metalaca U.S. Steel Srbija, koji je predstavio Studiju kolektivnog pregovaranja u US Steel-u Srbija.

Puno pitanja je bilo i za članove pregovaračkog tima oba reprezentativna metalska sindikata koji su zajednički nastupali u toku izrade Granskog kolektivnog ugovora za Metalsku industriju Srbije.

Još jednom je potvrđeno da su interesovanja i gledišta mladih oba sindikata slična kao i problemi sa kojima se susreću. Ovaj seminar je povrda neophodnosti zajedničkog rada i delovanja sindikata a mladi svojom saradnjom daju primer i starijim sindikalnim kolegama.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"