U.S.STEEL SERBIA, D.O.O.: BEZ IJEDNOG DANA BOLOVANJA, PO OSNOVU POVREDA NA RADU, U POSLEDNJA DVA MESECA

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

Smederevo, 01.11.2006.
-"U Kompaniji U. S. Steel Serbia, d.o.o. u Smederevu, zabelezen je hvale vredan rezultat u oblasti zastite na radu i industrijske higijene kome su, pored poslodavca, u velikoj meri doprineli i reprezentativni sindikati, neposrednim angazovanjem i kroz rad Odbora zastite na radu. Naime, u septembru i oktobru 2006. godine, po prvi put od kako posluje U.S.Steel Serbia, d.o.o., zabelezeno je "NULA" izgubljenih radnih dana (bolovanja), po osnovu povreda na radu", kaze Mileta Gujanicic, predsednik sindikata "Nezavisnost" USS.
Do ovakvih rezultata nije doslo slucajno. Pre svega kompanija USS Serbia u saradnji sa reprezentativnim sindikatima, ulozila je veliki napor da se broj povreda smanji i da se dostigne cilj "NULA POVREDA". Te aktivnosti ogledaju se u prvom redu kroz formiranje i rad Odbora zastite na radu, edukaciju zaposlenih, promociju i popularizaciju bezbednosti i zdravlja na radu kao prioritetnog cilja i obaveze svih - i poslodavca, i sindikata, i zaposlenih. Primera radi, u oblasti edukacije, obuku za rad u gasoopasnim zonama u 2006. godini, proci ce 1.641 radnik, ukljucujuci i 171 zaposlenog kod izvodjaca radova.
Ove godine se po prvi put radilo na popularizaciji bezbednosti i zastite zdravlja i na taj nacin sto je tokom Evropske nedelje bezbednosti i zastite na radu svakom zaposlenom radniku u U.S. Steel Serbia, d.o.o., kao simbol zastite, poklonjen po jedan kisobran, sa natpisom "USS - Bezbednost je na prvom mestu". Takodje, raspisan je i nagradni konkurs za crteze dece radnika kompanije sa temama iz zastite na radu, a nakon izbora radova, najbolji crtezi ce biti uvrsceni u Kalendar bezbednosti kompanije USS za 2007. godinu", kaze na kraju Mileta Gujanicic, predsednik sindikata "Nezavisnost" USS.