ARHIVA VESTI
     
 
Pokušaj Branislava Čanka da naređuje direktorima preduzeća u obračunu sa Granskim sindikatom metalaca „Nezavisnost“

SINDIKALAC I DIKTATOR




Beograd, 4.12.2008.
Sprovodeći progon prema članovima Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“ Branislav Čanak je direktorima preduzeća u kojima radi i deluje GSM „Nezavisnost“ poslao naredbu na koji način da se obračunaju sa predsednicima sindikata. Tako je direktoru HK Kablovi ad Jagodina, stigla depeša kojom se nalaže i obaveštava da sprovede volju Branislava Čanka. Čankovo dobro iskustvo u saradnji sa pojedinim poslodavcima u Srbiji, naročito sa onima koji imaju kriminalnu prošlost, rezultirala je mišljenjem da su svi direktori kriminalci što apsolutno nije tačno. U depeši se kaže da je on isključio članove organa GSM „Nezavisnost“ i da se oni više „ne važe“. Čovek potpuno odlepio! To što su naše kolege u preduzećima, pa i u Fabrici kablova Jagodina, demokrastki birali svoje sindikalne predstavnike, Čanka ne interesuje. Sledeći za isključenje će biti i obični članovi, oni koji svakoga meseca predano i odgovorno plaćaju sindikalnu članarinu u cilju jačanja sindikata nikako da bi bili izbacivani i suspendovani. To im je hvala od Branislava Čanka, onog istog kome oči nisu nikad videli, onog koji uporno pokušava da omete privatizaciju metalskog kompleksa zarad interesa srpskih tajkuna.

Izdavanje naređenja direktorima preduzeća su deo "ludila" i o tom problemu su razgovarali predstavnici sindikata Nezavisnost FKJ „pojačani“ sa predsednikom GSM „Nezavisnost“ Draganom Matićem sa rukovodnim strukturama FKJ. Pojedini direktori FKJ su dali sebi za pravo da budu Čankovi izvršioci u prljavim poslovima ugrožavajući rad sindikata Nezavisnost FKJ i sprovedu šikaniranje predsednika pojedinih sindikalnih podružnica sindikata "Nezavisnost".

Zajednički je konstatovano da rukovodstvo FKJ nema šta da traži u međusindikalnom trvenju i da to ne sme destabilizovati ukupnu situaciju u fabrici koja je opterećena primenom socijalnog programa i privatizacijom. Kao potvrda legitimiteta demokartski izabarnog predsednika sindikata "Nezavisnost" FKJ Nebojše Radivojevića, poslužiće potpisivanje Socijalnog programa za radnike koji su se odlučili za isplatu otpremnina.

A Čanak, a naredbe? To glumatanje može da prođe negde drugde ne i u FKJ. Moravci vole da se pitaju, ne vole diktatore i naređenja.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"