Ekonomska globalna kriza ušla u „Zastavu tapacirnicu“. Evidentiran višak zaposlenih

SOLIDARNOST ČUVA RADNA MESTA

Kragujevac, 28.11.2008.
Sindikat "Nezavisnost" Zastava tapacirnice je zauzeo stav, da se svako dalje otpuštanje radnika mora zaustaviti iskazivanjem solidarnosti više od 300 zaposlenih. Postignuti dogovor sindikata i rukovodstva firme o smanjenju radnog vremena, kao jedan od odgovora ka prevazilaženju teške poslovne situacije u firmi izazvane smanjenjem narudžbina od strane BMW, Renoa, Gramera, Opela .... Nepuno radno vreme važi za novembar 2008.godinu za sada je trideset radnika sa Ugovorima na određeno već napustilo firmu. Sindikat "Nezavisnost" predlaže da se model isplate i rada iz novembra primeni i na decembar mesec bez dodatnog otpuštanja.

Solidarno preraspoređivanje poslovnih problema na sve zaposlene bi omogućilo očuvanje radnih mesta. Podršku za ovakvu akciju dao je i Dragan Matić, predsednik GSMS „Nezavisnsot“, prilikom posete i razgovora sa Odborom sindikata.

U svim preduzećima gde dođe do problema sa otpuštanjem radnika GSMS „Nezavisnost“ će svojim uključivanjem insistirati da se globalni finansijski problemi ne zloupotrebljavaju i da se u potpunosti poštuje srpsko radno zakonodavstvo.