ARHIVA VESTI
     
 
Evropskoj federaciji metalaca – EMF, Svetskoj federaciji metalaca – IMF, Nacionalnim sindikatima metalaca

POMOĆ




Beograd, 25.11.2008.
Poštovane koleginice i kolege, rad, postojanje i delovanje GSM „Nezavisnost“ se više meseci ugrožava od strane Branislava Čanka, predsednika UGS „Nezavisnost“. U ovo svoje «ludilo» Branislav Čanak je uključio i pojedine državne institucije kojima nije interes da postoji organizovan, snažan demokratski sindikalni pokret u Srbiji. GSM „Nezavisnost“ pokušava da legitimnim i civilizovanim sredstvima zaštiti organizaciju GSM „Nezavisnost“ i sve njene članice. Posle suspenzije svih svojih legitimnih organa GSM „Nezavisnost“ izabranih na VI Kongresu 18. i 19. septembra 2008.g., nepriznavanjem da je VI Kongres metalaca održan, Branislav Čanak je isključio iz članstva sindikata sve koleginice i kolege koje su u organima GSM „Nezavisnost“ – Glavni odbor, Predsedništvo, Statutarni i Nadzorni odbor, predsednike Sekcije žena i mladih i sve predsednike sindikata u preduzećima, njih 226. U tim povereništvima GSM „Nezvisnost“ ima blizu 28 000 članova. Sve je ovo urađeno u suprotnosti sa Statutom i životom, jer UGS „Nezavisnost“ sačinjavaju granski sindikati, koji imaju pojedinačne članove, pravni subjektivitet, sindikalne strukture, Statut, Pravila o radu...

Koristeći silu, uzurpirajući prostor u kome radi GSM „Nezavisnost“, angažovanjem „crnih košulja“ Branislav Čanak je ušao u fazu otvorenih pretnji i ugrožavanjem fizičke bezbednosti čelnih ljudi GSM „Nezavisnost“. 24.11.2008.godine u samom centru Beograda (Terazijski prolaz), predsednika GSM „Nezavisnost“ Dragana Matića presrela su dva NN lica i uputila mu sledeć reči: „Zajebi sindikat. Čuvaj glavu. Pametan si čovek znaš o čemu pričamo.“

Shodno aktuelnim dogđajima nije teško zaključiti ko je i sa kakvim motivima poslao te ljude. Slučaj je prijavljen policiji i zatražena je zaštita predstavnika GSM „Nezavisnost“. Svi strepimo od budućih poteza koje Branislav Čanak može preduzeti i koji za posledicu mogu imati pojednačna stradanja članova GSM „Nezavisnost“. U preduzeća u kojima GSM „Nezavisnost“ ima sindikate poslodavcima stižu pisma Branislava Čanka u kojima im sugeriše obračun sa našim ljudima. Takođe informiše i druge nama rivalske sindikate, sastaje se sa njima i ohrabruje ih da direktno atakuju na naše članstvo. Za sve ove navode GSM „Nezavisnost“ ima pisanu dokumentaciju.

Koleginice i kolege, članovi Svetske, Evropske federacije, nacionalnih sindikata metalaca, molimo vas da što hitnije na organizovan način dođete u Srbiju, uverite se u istinitost mojih navoda i dramatičnost situacije i zajedničkim naporima zaštitimo članstvo i rukovodstvo GSM „Nezavisnost“ .

U verovanju da će ovo obraćanje naići na vaše razumevanje ja Vas u ime članstva GSM „Nezavisnost“, rukovodstva i moje lično ime bratski pozdravljam.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"