ARHIVA VESTI
     
 
Sveobuhvatne pripreme i edukacija na temu „Štrajk“, omogućile sindikatu "Nezavisnost" Kovačnica da izdejstvuju povećanje plata

ZNANJEM I ORGANIZOVANOŠĆU DO USPEHA




Kragujevac, 12.11.2008.
Dobra procena sindikata "Nezavisnost" Kovačnice, da poslodavac neće uvažiti zahteve zaposlenih za povećanje zarada bez štrajka, pokazale su se ispravne. Poštujući zakonsku proceduru, sindikat "Nezavisnost" Kovačnice i Samostalni sindikat su 28.10.2008.godine organizovali „Štrajk upozorenja“, koji su zaposleni sto posto podržali. Zaposlenima su podeljeni leci u kojima se pojašnjavaju razlozi za štrajk i zahtevi koji su isporučeni poslodavcu. Štrajk upozorenja je trajao još dva dana,da bi se trećeg dana obavili pregovori Štrajkačkog odbora i predsednika Upravnog odbora Kovačnice Mladenova. Štrajkački odbor je insitirao da se cena radnog časa poveća za 20% i da se primenjuje od septembra 2008.godine. Ovako utvrđena cena rada može biti korigovana do 5%, a da se o razlozima smanjenja informišu predstavnici sindikata. Pregovori su završeni tekstom Sporazuma koji je potpisan 6.11.2008.godine.

Ovo je jedan vrlo značajan uspeh koji su predstavnici sindikata "Nezavisnost" Kovačnice ostvarili i sa čijim je rezultatima Granski sindikat metalaca „Nezavisnost“ ponosan. Očekujemo da ćemo uskoro doći i u fazu pregovaranja Kolektivnog ugovora kod poslodavca i da ćemo uskoro umesto Sporazuma o radu, imati Kolektivni ugovor.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"