ARHIVA VESTI
     
 
Sindikat metalaca Belgije "CCMB" organizator seminara za članove Predsedništva GSM "Nezavisnost" i predsednike sindikata "Nezavisnost" iz velikih preduzeća

NOVA ZNANJA, ZA NOVE POBEDE




Beograd, 6.11.2008.
Problematika industrijske politike u Evropskoj uniji, kao i ekonomska politika na nivou kompanija, su teme koje su preokupirale pažnju članova Predsedništva GSM „Nezavisnost“, učesnika seminara. Predavači: Guido Nelissen, član Evropske komisije za industrijsku politiku i Luc Triangle, međunarodni koordinator sindikata "CCMB", su u tri dana seminara, preneli znanja i iskustva iz ovih oblasti. Zainteresovanost učesnika seminara bila je velika, jer su se sa ovim temama susretali u svom svakodnevnom radu. - "Izazovi radnika u Jugoistočnoj Evropi su različiti od radnika u EU, ali možemo puno naučiti jedni od drugih. Zemlje van EU imaju određene prednosti u privlačenju investitora, ali to neće trajati u nedogled. Mora se voditi računa da se radnici ne obesprave, da im se obezbede pristojne plate i kvalitetna zaštita na radu. U Evropi ne cvetaju ruže, ali evropski socijalni model je san mnogih država", istakli su prisutni predavači.

Ekonomska politika na nivou kompanije je trajno interesovanje predstavnika sindikata i postoji mnogo načina da se zaposleni uključe u suodlučivanje.Radnička veća su osnov participacije zaposlenih u kompanijama iz Evropske unije. Mnogi poslodavci u Srbiji ne poštuju kodekse svojih firmi iz zemalja iz kojih dolaze.

Kolege iz Belgije su istakli trajno opredeljenje sindikata "CCMB" na razvijanju dobrih odnosa sa GSM „Nezavisnost“, članstvom i rukovodstvom.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"