ARHIVA VESTI
     
 
U OPSTINSKOM SUDU U SMEDEREVU, POCELA SUDJENJA NA OSNOVU TUZBI STRAJKACA MBS-A

PECONI - NA SUDU !




Smederevo, 30.10.2006.
I pored iskrenog zalaganja sindikata "Nezavisnost", da se štrajk u MBS-u reši u okvirima zakonskih formi, većinski vlasnik MBS-a, Predrag Ranković Peconi, posegao je za jednim nerazumnim i nezakonitim potezom - podelivši više od 200 otkaza štrajkačima MBS-a. Prvi slučajevi sudskog procesuiranja, po tužbama štrajkača MBS-a, otpočeli su u Opštinskom sudu Smederevo.
Pravni zastupnik MBS-a, prilično je "trapavo" izneo stavove, kojima se rukovodio poslodavac, kada je suspendovao zaposlene i opomenut je od strane sudije, da je došao "nepripremljen i bez dokumentacije", koja je od njega, od strane suda tražena.
Opštinskom sudu u Smedrevu, preko pravnog zastupnika štrajkača, dostaviće se nove tužbe, sada već po osnovu - nezakonitih otkaza. Očekuje se da će sud u Smederevu po tužbama štrajkača i raznim osnovama, imati preko 1000 predmeta i to pre svega zahvaljujući bahatom i neodgovornom poslodavcu, kao što je gospodin Ranković.
Ročišta su zakazana za čitav mesec novembar, a imamo i procese koji su već zakazani i za decembar. Štrajkači i rukovodstvo Granskog sindikata metalaca «Nezavisnost» preduzimaju sve zakonom dozvoljene aktivnosti, kako bi se zaposleni obeštetili ili vratili na posao. Možemo očekivati da će "oštrica" štrajkačkog nezadovoljstva biti okrenuta i ka neodgovornoj i nezainteresovanoj opštinskoj vlasti odnosno prema predsedniku Opštine Smederevo, gospodinu Saši Radosavljević.
Sudske procese su pratili i Dragan Matić, predsednik GSM "Nezavisnost" i Mileta Gujaničić, podpredsednik GSM "Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"